Uutissuomalainen: Vain kolme pankkia myöntää edelleen maksuttomia lyhennysvapaita henkilöasiakkailleen

Finanssiala kertoi juhannuksen alla, että pankeille on tullut koronatilanteen aikana yhteensä noin 270000 hakemusta lainanlyhennysvapaista koronatilanteen aikana. Arkistokuva. LEHTIKUVA / Mikko Stig

STT

Vain OP:n, Danske Bankin ja Handelsbankenin henkilöasiakkaat voivat edelleen saada esimerkiksi asuntolainoihinsa maksuttomia lyhennysvapaita koronaviruksesta johtuvista syistä, ilmenee Uutissuomalaisen kyselystä.

Kyselyn mukaan Nordea, Aktia, S-Pankki ja Säästöpankkiryhmä ovat jo lopettaneet lyhennysvapaiden myöntämisen henkilöasiakkailleen.

Määrällisesti maksuttomia lyhennysvapaita myönsi eniten kevään aikana OP.

–  Henkilöasiakkaiden osalta noin 120  000 kotitaloutta on hakenut OP:lta maksutonta lyhennysvapaata, kertoo johtaja Kaisu Christie OP:sta Uutissuomalaiselle.

Finanssiala kertoi juhannuksen alla, että pankeille on tullut koronatilanteen aikana yhteensä noin 270  000 hakemusta lainanlyhennysvapaista koronatilanteen aikana.

Pankit tarjosivat alun pitäenkin eripituisia lyhennysvapaita. Esimerkiksi OP tarjosi jopa 12 kuukauden lyhennysvapaita, kun muun muassa Nordealla määräaika oli 6 kuukautta. Lyhennysvapaan aikana lainaa ei lyhennetä eli makseta takaisin. Pankille maksetaan vain lainan korot ja kulut.

-----

Korjattu jutun otsikkoa ja leipätekstiä kello 12.14: Kyse on maksuttomista lyhennysvapaista henkilöasiakkaille esimerkiksi asuntolainoihin, ei kaikista lyhennysvapaista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.