Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Suomessa kolmetoista uutta koronavirustartuntaa, ei uusia kuolemantapauksia – Vaasan ravintoloissa ehkä altistuksia

Suomessa on todettu vuorokauden aikana 13 uutta koronavirustartuntaa, THL kertoi maanantaina. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

STT

Suomessa on todettu 13 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) maanantaina. Tartuntoja on nyt yhteensä 7  466.

Uusia koronaan liittyviä kuolemia ei ole THL:n mukaan Suomessa todettu. Koronaan liittyvistä syistä kuolleiden määrä on edelleen 329.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote kertoi alueeltaan löytyneen uuden koronatartunnan noin kahden kuukauden tauon jälkeen. Edellisen kerran tartuntoja löytyi toukokuun lopussa.

–  Tämän tartunnan suhteen emme ole vielä pystyneet selvittämään alkuperää. Todennäköisesti tartunta on kuitenkin saatu täältä Etelä-Savosta, arvioi Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Pohjanmaalla puolestaan Vaasan kaupunki tiedotti maanantaina, että koronaviruksen tartunta on todettu henkilöllä, joka oli asioinut vaasalaisissa ravintoloissa viime viikon alussa. Maanantaina hän on ollut ravintola Babilonissa kello 19–21 sekä tiistaina ravintola Faroksen terassilla kello 14–17 ja ravintola Amarillossa kello 19–21.

Näissä paikoissa kyseisinä aikoina olleita pyydetään ottamaan yhteys omaan terveyskeskukseen koronatestausta varten, jos heille lähimmän viikon aikana kehittyy hengitystieinfektion oireita, kuten yskää, nuhaa, kuumetta tai kurkkukipua.

Tehohoidossa ei ketään

Sairaalahoidossa oli Suomessa maanantaina yhdeksän koronapotilasta. Määrä kasvoi viime perjantaista yhdellä.

Sairaalahoidossa olevista yksikään ei ollut maanantaina tehohoidossa.

Koronaviruksen ilmaantuvuus on Suomessa nyt 135 tapausta kutakin sataatuhatta asukasta kohden.

Koronatestejä on Suomessa tehty tähän mennessä 367  800.

Sairaanhoitopiirit ilmoittavat sairaalahoidossa olevien potilaiden ja koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyvien kuolemantapausten lukumäärän maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Länsiväylä: Espoossa todettu koronatartunta hoivakodissa

Espoossa on todettu koronavirustartunta kaupungin omassa hoivakodissa, uutisoi Länsiväylä maanantaina. Asiasta kertoi lehdelle Espoon perusturvajohtaja Juha Metso.

–  Kaikki hoivakodin asukkaat testataan, jos ei ole jo testattu. Sitten ei tarvitse arpoa, onko oireita vai eikö ole, Metso sanoi.

Espoon kaupunki kertoi viime viikolla koronavirusaltistuksesta päiväkodissa. Altistuksen myötä viitisentoista ihmistä asetettiin karanteeniin, Länsiväylä kertoi.

Perusturvajohtaja Metso sanoi Länsiväylälle, että ainakaan vielä maanantaina päiväkodin lapsilla ja henkilökunnalla ei ollut todettu jatkotartuntoja.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut