Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Linnanmäellä heinäkuun lopussa vieraillut seurue altisti huvipuistossa muita koronavirukselle

Seurue vieraili Linnanmäellä sunnuntaina 26.7. ja oli alueella noin kello 15–18. LEHTIKUVA / Trond H. Trosdahl

STT

Linnanmäen huvipuistossa vieraili heinäkuun viimeisenä viikonloppuna seurue, joka altisti muita huvittelijoita koronavirukselle, kertoo Helsingin kaupunki tiedotteessaan. Seurue vieraili Linnanmäellä sunnuntaina 26.7. ja oli alueella noin kello 15–18.

–  Terveellinen huvittelu Linnanmäellä on meille ensiarvoisen tärkeää. Pahoittelemme asiakkaillemme tapahtuneesta aiheutuvaa lisähuolta. Lisäämme entisestään turvaväleistä muistuttamista huvipuistossa niin kuulutuksin kuin myös henkilökunnan toimesta, Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin kertoo Helsingin kaupungin tiedotteessa.

Huvipuisto pyrkii olemaan yhteydessä lippunsa ennakkoon varanneisiin vieraisiin, jotka ovat olleet seurueen kanssa samaan aikaan Linnanmäen alueella.

Linnanmäki toivoo, että altistustilanteen aikana alueella vierailleet ihmiset tarkkailisivat vointiaan ja hakeutuisivat tarpeen vaatiessa pikaisesti koronavirustesteihin.

Kaupungin tiedotteen mukaan ihmisten yleisessä hakeutumisessa testeihin on ollut selkeää viivettä.

–  Sitä on ollut useissa tapauksissa, erityisesti kun tauti ilmenee vatsaoireina. Tästä johtuen altistuksia ehtii tulla enemmän. Pääasiassa ihmiset kuitenkin käyvät tällä hetkellä todella hienosti testeissä, kertoo ylilääkäri Sanna Isosomppi Helsingin epidemiologisesta toiminnasta.

Linnanmäen huvipuisto avautui kesäkuun 12. päivänä. Huvipuisto on sitoutunut rajoittamaan kävijämääränsä puoleen sen maksimikapasiteetista.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut