Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kahvilakulttuuri muutti suomalaisten kahvinjuontia

Suomalainen kahvikulttuuri on monipuolistumassa. Kahviloista ja kaupoista saa jo tummapaahtoisia kahveja ja espressojuomia. Silti lähes kaikki kahvinjuojat suosivat edelleen perinteistä vaaleapaahtoista suodatinkahvia.

– Yhä useampi käy välillä kahvilassa herkuttelemassa erikoiskahvilla, vaikka juo yleensä suodatinkahvia, kertoo Pauligin viestintäpäällikkö Leena Miettinen.

Tilastoissa kahvikulttuurin muutos ei juuri näy. Yksi syy tähän on se, että tummapaahtoisen osuus on alun perin ollut pieni. Vaikka tuoteryhmän kasvu olisi kymmeniä prosentteja, se ei riitä tilastoissa kipuamiseen, kerrotaan Pauligilta.

Kahvinjuontikulttuuri on muuttunut kahviloiden myötä. Pauligin päämaistaja Marja Touri muistelee, että hänen nuoruudessaan kahviloita ei ollut kaupungeissakaan kovin monta.

– Nyt niissä vietetään aikaa. Kahvilat satsaavat paljon ulkonäköön ja tarjottaviin.

Monessa kahvilassa kahvipavut jauhetaan itse, jolloin houkutteleva tuoksu leviää ympäristöön. Myös niin kutsutun take away -kahvin nauttiminen on yleistynyt. Kahvi otetaan pahvimukissa mukaan puistoon, matkalle tai työpaikalle.