Vanhanen: Soinilta oppia joukkojen aktivoinnissa

STT

Keskustan puheenjohtajan, pääministeri Matti Vanhasen mukaan keskustan olisi kyettävä jatkossa saamaan kannattajansa liikkeelle, kuten perussuomalaiset ovat onnistuneet tekemään omien kannattajiensa kanssa.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen arvioi, että perussuomalaisten kannatuksen nousulla EU-vaaleissa voi olla vaikutus myös kotimaan politiikkaan. Hän ei vielä osannut sanoa, mikä tämä vaikutus olisi.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen yltyi ylistämään perussuomalaisten menestystä EU-vaaleissa vuolain sanoin.

RKP:n puheenjohtaja Stefan Wallin arveli, että ehdokasjoukon tasaisuus oli puolueelle eduksi. Lisäksi RKP asemoitui selkeästi perussuomalaisten vastapooliksi, monikulttuurisuuden ja suvaitsevaisuuden puolesta.

Vasemmistoliitto ei äkkiseltään löytänyt syitä paikan menetykseen. Yksi asia oli kuitenkin selvä: europarlamenttipaikasta nyt luopuva Esko Seppänen jätti sellaisen aukon, mitä ei kyetty paikkaamaan.

Työministeri Tarja Cronberg (vihr.) oli pettynyt, kun paikka europarlamentissa ei avautunut. Hän jaksoi kuitenkin iloita vihreiden kahdesta paikasta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut