Meksiko neuvoo kansalaisiaan välttämään Kiinaa

STT

Meksikon ulkoministeri kehottaa kansalaisia välttämään matkustamista Kiinaan. Ohjeen syynä on Hongkongin viranomaisten päätös eristää 300 ihmistä hotelliin sikainfluenssariskin takia. Hotellin yhdellä meksikolaisella asiakkaalla todettiin sikainfluenssa.

Ulkoministeri Patricia Espinosan mielestä eristämispäätös on perusteeton, joten meksikolaisten tulisi välttää Kiinaan menoa.

– Olemme erittäin huolissamme Kiinasta, jossa on eristetty Meksikon kansalaisia, joilla ei ole mitään merkkejä sairastumisesta. Siksi ulkoministeriö kehottaa välttämään matkustamista Kiinaan, kunnes nämä toimenpiteet on oikaistu, Espinosa sanoi.

Ministeri moitti myös Argentiinaa, Perua, Ecuadoria ja Kuubaa siitä, että ne ovat kieltäneet lennot Meksikosta tautiriskin takia.

Hongkongilaishotellissa on eristettynä myös suomalaisnainen.

Konsuli Ulpu Koskinen Hongkongin pääkonsulaatista on seurannut eritystoimia hotellin ulkopuolella. Koskinen on ollut puhelinyhteydessä mottiin jääneeseen nuoreen suomalaisnaiseen. Hänen mukaansa nainen on Suomen kansalainen, mutta asuu norjalaisen avopuolisonsa kanssa Norjassa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut