Kiina keskeyttää Meksikon lennot

STT

Kiina kertoo kieltävänsä lentoliikenteen Meksikosta Shanghaihin sikainfluenssan takia. Myös useat Etelä-Amerikan maat ovat keskeyttäneet tai rajoittaneet Meksikon-lentoja.

Kiina harkitsee kuitenkin erikoiskoneen lähettämistä Meksikoon, jotta osa lentonsa menettäneistä kiinalaisista pääsisi takaisin kotimaahansa mahdollisimman pian. Kiinassa varmistui perjantaina Aasian ensimmäinen sikainfluenssatartunta meksikolaisella miehellä.

Meksikon viranomaiset ovat puolestaan lisänneet lentomatkustajien valvontaa. Maan pääkaupungin lentoasemalle on asennettu muun muassa kameroita, jotka mittaavat matkustajien lämmön.

Eilen illalla Saksasta Yhdysvaltoihin matkalla ollut lentokone muutti illalla reittiään, kun naismatkustaja alkoi valittaa influenssan tapaisia oireita. United Airlines -yhtiön kone laskeutui Washingtonin sijaan Bostonin kansainväliselle kentälle, missä lääkintähenkilökuntaa oli odottamassa. Koneessa oli noin 260 ihmistä.

Maailman terveysjärjestön WHO:n varmistamia influenssatapauksia on runsaat 330 yli kymmenessä maassa. Maiden joukossa ovat muun muassa Yhdysvallat ja Saksa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.