Vappumarssijat lähtivät liikkeelle eri puolilla maailmaa

STT

Perinteiset vappumarssit ovat lähteneet liikkeelle eri puolilla maailmaa. Moskovan mielenosoituksissa on vaadittu työtä, palkkoja ja kunnon elintasoa.

Ranskassa kymmenettuhannet ihmiset osoittavat mieltään presidentti Nicolas Sarkozyn talouspolitiikkaa vastaan. Mielenosoittajien mukaan hallitus tekee liian vähän työpaikkojen säilyttämiseksi.

Istanbulissa sadat vappupäivän mielenosoittajat ovat ottaneet yhteen poliisin kanssa. Poliisi käytti vesitykkejä mielenosoittajia vastaan ja pidätti useita henkilöitä.

Aiemmin Saksassa vappuaatto päättyi rajuihin yhteenottoihin nuorisojoukkojen ja poliisin kesken useissa kaupungeissa. Berliinissä kolmisenkymmentä poliisia loukkaantui mellakoissa, ja kymmenkunta mielenosoittajaa otettiin kiinni.

Hampurissa määrättiin mellakkapoliisi taltuttamaan nuoria, jotka sytyttivät roskalaatikoita tuleen ja rikkoivat ikkunoita. Kolme poliisia loukkaantui.

Sen sijaan Ruotsissa vappuaatto sujui huomattavasti aiempia vuosia rauhallisemman. Pahemmilta nuorisojoukkojen tappeluilta ja vakavilta pahoinpitelyiltä vältyttiin koko maassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.