Korhosen potkuista pyydetään poliisitutkintaa

STT

Uudenmaan työsuojelupiiri pyytää poliisia tutkimaan, syyllistyikö Alma Media työsyrjintään erottaessaan Johanna Korhosen Lapin Kansasta. Esitutkintapyyntö lähetettiin Helsingin poliisille tänään.

Korhonen valittiin Alma Median omistaman lehden päätoimittajaksi viime vuonna, mutta hän joutui lähtemään ennen kuin pesti ehti alkaa. Rekisteröidyssä suhteessa naisen kanssa elävä Korhonen on epäillyt, että Alma päätti työsuhteen hänen sukupuolisen suuntautumisensa ja perhesuhteidensa takia. Työnantajapuoli on perustellut potkuja muun muassa Korhosen epärehellisyydellä.

Työsuojelupiirin tarkastuskertomuksen mukaan potkuissa saattoi olla kyse syrjinnästä. Helsingin poliisista kerrotaan, että työsuojelupiirin epäilyt tutkitaan. Esitutkinnan jälkeen poliisi toimittaa aineiston työsuojelupiiriin, joka antaa vielä asiasta erillisen lausunnon syyttäjälle.

Korhosen potkuista on menossa myös vahingonkorvausoikeudenkäynti. Korhonen vaatii Helsingin käräjäoikeudessa työsuhteensa päättämisestä lähes 230 000 euron korvauksia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut