Reikä seinässä on reikäpäille

Reikä seinässä -sarjan idea on aika yksinkertainen: seinässä on reikä, jonkä läpi hopeisiin folioasuihin pukeutuneet julkkikset yrittävät päästä. Ja jos julkkikset epäonnistuvat, he putoavat veteen.

Typeriä naamiaisasuja, halpoja lavasteita ja simppeleitä äänitehosteita myöten Reikä seinässä on varsin kotikutoinen sarja. 1990-luvulla näin tyhjänpäiväinen ohjelma olisi vielä mennyt, mutta 2000-luvulla sitä odottaa televisiosarjalta jo vähän mielikuvitusta. Reikä seinässä ei sitä tarjoa.

Tällä kertaa reiän läpi yrittävät Susanna Laine, Minna Ottavainen, Lasse Norres, Mica Ikonen, Tonza Uotila ja Anssi Häkkinen.

Reikä seinässä Nelonen klo 19.30

On vähän harmi, että brittikokki Nigella Lawsonin muodoista on noussut niin iso kohu tähden kotimaassa. Nykyään nimittäin Nigella Expressissä tai Lawsonin pidemmässä ohjelmassa naisen alavartaloa näytetään harvakseltaan, sillä ylimääräiset kilot on piilotettu taitavien leikkausten avulla. Ennen muodoillaan ylpeilleellä kokilla ei kuitenkaan olisi syytä häpeilyyn. Nyt turha nöyristely vähän vesittää ruokaohjelman uskottavuutta, sillä onhan kokin pyöristynyt ulkomuoto selvä merkki siitä, että oma ruoka on maistunut. Ja Lawsonin kokkaamat herkut kieltämättä näyttävät houkuttelevilta.

Nigella Expressissä kokki neuvoo, kuinka varautua yllätysvieraisiin. Tällä kertaa ruokakomeron aineksista syntyy paahdettua pekonibroileria tai tulista makkaraa ja jäätelöannoksia tai suklaa-päärynätorttua.

Nigella Express Nelonen klo 9.50

Amazing Race on sellainen tosi-tv-sarja, jonka toivoisi rantautuvan viimein myös Suomeen. Täkäläisillä tv-firmoilla ei kuitenkaan taida olla varaa lennättää peruspulliaisia ympäri maailmaa, joten suomalaiset saavat taas kerran seurata amerikkalaisten seikkailuja. Rapakon takana Amazing Raceä on ehditty tehdä jo 14 tuotantokautta.

Parhaillaan Suomessa pyörivässä ohjelmassa miljoonasta dollarista kilpailee aiemmista kausista tuttuja kasvoja.

Amazing Race MTV3 klo 21.00

Yle näyttää tänään dokumentin vastikään menehtyneestä kirjailija Veikko Huovisesta. Atro Lahtelan ohjaamassa dokumentissa Ammatti: Suomalainen kirjailija - Veikko Huovinen kainuulainen kirjailija juttelee kotonaan Sotkamossa niin huumoristaan kuin filosofiansa juurista.

Ammatti: Suomalainen kirjailija - Veikko Huovinen TV1 klo 13.15

Dodot kuolivat sukupuuttoon, mutta esihistoriallisilta ajoilta tähän päivään on selvinnyt toinen lentokyvytön lintulaji, kasuaarit. Luontodokumentissa National Geographic: Uhanalaiset kasuaarit (National Geographic Programming) tarkastellaan Australian koillisrannikon vehreissä sademetsissä asuvia eläimiä, jotka ovat vaarassa kokea dodojen kohtalon.

Värikkäät linnut elävät tavallisesti syvällä metsien siimeksessä, mutta nykyään ne joutuvat etsimään ravintonsa ihmisten asuinalueilta. Paikalliset luonnonsuojelijat yrittävät siirtää lintuja takaisin niille ominaiseen elinympäristöön, mutta kasuaarit eivät välttämättä ole kovin yhteistyökykyisiä. Niiden potku on nimittäin riittävän voimakas tappamaan ihmisen.

National Geographic: Uhanalaiset kasuaarit MTV3 klo 17.50

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.