Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste: Poliisiampumisista syytetyt ruotsalaisveljekset astuvat tänään oikeuden eteen, Turku testaa pilottikokeilla sataman koronaneuvontapisteitä

Porvoon ja Pirkanmaan poliisiampumisia koskevassa oikeudenkäynnissä alkaa tänään pääkäsittely, ja 13:sta murhan yrityksestä syytetyt ruotsalaisveljekset astuvat oikeuden eteen.

Syytteissä on kyse viime vuoden elokuun tapahtumista. Miesten syytetään ampuneen kohti poliiseja Porvoossa ja takaa-ajon aikana Pirkanmaalla.

Ampumisessa haavoittui kaksi poliisia. Keskusrikospoliisi (KRP) on aiemmin kertonut, ettei teoille löytynyt esitutkinnassa selkeää motiivia.

Veljekset kiistävät murhan yrityksiä koskevat syytteet, mutta myöntävät muita syytekohtia.

Turun kaupunki testaa tänään ja huomenna pilottikokeilla satamaan perustettavia terveysneuvontapisteitä.

Pisteillä tarjotaan koronavirustestiä Ruotsista tuleville matkustajille. Lisäksi matkustajat saavat ohjeistuksen omaehtoisesta karanteenista.

Pilotti toteutetaan tänään Viking Linen ja huomenna Tallink Siljan terminaalissa. Kävellen ja autolla saapuville on kummassakin terminaalissa eri neuvontapisteet.

Päätös neuvontapisteiden jatkosta on määrä tehdä heti pilottikokeen jälkeen tällä viikolla.

Britannian pääministeri Boris Johnson on antanut Euroopan unionille takarajan brexitin jälkeisestä kauppasopimuksesta. Johnsonin mukaan takaraja on nyt 15. lokakuuta.

Jos sopimusta ei synny määräaikaan mennessä, vapaakauppasopimusta tuskin tahojen välille syntyy, pääministeri sanoi tiedotteessaan.

Euroopan unioni on jo aiemmin antanut ymmärtää, että sopimuksen olisi valmistuttava viimeistään lokakuun puolivälissä, jotta se saataisiin käännettyä ja ratifioitua unionissa.

Sopimusneuvotteluiden on määrä jatkua tällä viikolla Lontoossa.

Britannia erosi EU:sta tammikuussa, ja siirtymäkausi päättyy tämän vuoden lopussa. (Lähde: AFP)

Yhdysvaltojen Kaliforniassa yli 200 ihmistä pelastettiin armeijahelikoptereilla nopeasti leviävien maastopalojen tieltä, kertovat viranomaiset.

Los Angeles Timesin mukaan retkeilijät pelastettiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä paikallista aikaa.

Uutistoimisto AFP kertoo, että 20 evakuoiduista on viety sairaalaan. Ainakin kaksi loukkaantui vakavasti.

Los Angeles Times kirjoittaa, että lauantai oli alueella ennätyskuuma ja sunnuntaista odotettiin vieläkin kuumempaa.

Perjantaina alkanut palo on viranomaisten levinnyt 18 400 hehtaarin alueelle.

Tshekkiläinen elokuvaohjaaja Jiri Menzel on kuollut 82-vuotiaana. Asiasta kertoi sunnuntaina hänen vaimonsa Olga Menzelova.

Menzelin vaimon mukaan ohjaajalla oli ollut vakavia terveysongelmia jo pitkän aikaa.

Menzel voitti parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-palkinnon vuonna 1967 elokuvastaan Tarkoin vartioidut junat. Elokuva sijoittuu toiseen maailmansotaan. (Lähde: AFP)

Novak Djokovic hylättiin tenniksen Yhdysvaltain avoimesta mestaruusturnauksesta, kun serbitähti löi pallon tuomarin kaulaan.

Djokovic oli häviöllä Espanjan Pablo Carreno Bustalle ensimmäisessä erässä luvuin 5–6, kun hän löi pallon kohti pelin naistuomaria. Pallo osui häntä kurkkuun, ja hänen kuultiin haukkovan henkeään.

Djokovic kiirehti tarkistamaan naisen voinnin, ja muutaman minuutin kuluttua tuomari nousi ylös ja käveli kentältä pois.

Noin kymmenen minuutin keskustelujen jälkeen turnauksen päätuomari ilmoitti, että Carreno Busta voitti ottelun. (Lähde: AFP)