Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ohikulkija huomasi rikotun oven ja kuuli veden lorinaa Jyväskylän Cygnaeuksen koulusta – paljastui, että auki jätetty vesihana oli lorottanut lattioille aikamoisen määrän vettä

Pelastuslaitoksen työtä vaikeutti, että rakennuksessa ei ole sähköjä. Keski-Suomen pelastuslaitos

Riikka Minkkinen

Jyväskylässä Voionmaankadulla sijaitsevassa, käytöstä poistuneessa Cygnaeuksen koulussa havaittiin sunnuntai-iltana vesivahinko.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen ruiskumestari Jari Ritvaniemen mukaan ohilkulkija oli nähnyt koulun rikkoutuneen oven, kurkistanut ikkunasta sisään ja kuullut veden lorinan. Seuraavaksi hän oli käynyt laittamassa vesihanan kiinni ja soittanut pelastuslaitoksen paikalle noin iltakahdeksalta.

Vesihana oli jätetty auki yhdessä luokkatiloista rakennuksen ylimmässä kerroksessa. Sieltä vedet olivat valuneet luokkahuoneen lattialle ja edelleen alas muihin kerroksiin.

Vettä oli noin sentin kerros neljässä kerroksessa: kolmessa kerroksessa ja kellarikerroksessa. Pääkäytävät ja osa luokkatiloista olivat Ritvaniemen mukaan vedessä. Vettä valui alas myös katon läpi.

Pelastuslaitos imuroi veden pois lattialta. Työtä vaikeuttaa, että rakennuksessa ei ole sähköjä, joten sisälle pitää vetää omat sähköt. Viemäreitä ei myöskään ole, joten vesi pitää vetää letkuilla ulos. Työssä arvioitiin menevän vielä tunti-pari kello yhdeksän aikaan.

Rakennuksessa ei ole huonekaluja, joten vahingot tulevat olemaan kosteusvaurioita rakenteisiin. Vettä on voinut valua koulussa jo päivän-parinkin ajan.

Poliisi tuli myös paikalle selvittämään asiaa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut