Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

KSML.fi:n vanhat kommentit poistuvat tiistaina 8. syyskuuta – verkkouudistuksen jälkeen lukijoiden viestit tarkastetaan ennen julkaisua

KSML.fi:ssä ennakkomoderoinnilla tavoitellaan aiempaa parempaa keskustelua. Ella Kajaste

Ville Grahn

Keskisuomalaisen verkkopalvelu ja sovellukset uudistuvat tiistaina 8. syyskuuta. Uudistuksen yhteydessä KSML.fi:n keskusteluissa siirrytään ennakkomoderointiin eli siihen, että lukijoiden kirjoittamat kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.

KSML.fi:ssä tällä hetkellä olevat vanhat lukijoiden kommentit poistuvat näkyvistä, kun verkkopalvelu ja sovellukset uudistuvat.

Jos kommenttien kirjoittajat haluavat ottaa vanhoja viestejään talteen, se pitää tehdä ennen tiistaiaamua 8. syyskuuta. Tämän jälkeen kommentteihin ei ole enää pääsyä verkosta.

KSML.fi:n nykyisestä kommentointialustasta omia viestejä voi tallentaa vain kopioimalla tekstin ja liittämällä sen johonkin toiseen sovellukseen. Kommentointialustassa ei ole toiminnallisuutta, jolla koko viestihistoriansa voisi ladata kerralla.

 

Tiistaista alkaen Suomen Tietotoimisto STT alkaa moderoida Keskisuomalaisen ja Mediatalo Keskisuomalaisen Keski-Suomessa ilmestyvien paikallislehtien verkkokeskustelut. Samassa yhteydessä keskusteluissa siirrytään ennakkomoderointiin. Aiemmin toimitus on tarkastanut lukijoiden kommentteja niiden julkaisun jälkeen.

Noin 70 Mediatalo Keskisuomalaiseen kuuluvaa lehteä on siirtymässä STT:n moderointipalvelun asiakkaiksi. STT on moderoinut esimerkiksi Etelä-Suomen Sanomien ja Helsingin Uutisten verkkokeskusteluja jo viime keväästä lähtien. Keski-Suomen lehdissä STT:n moderointi alkaa 8. syyskuuta ja Pohjois-Savon alueen lehdissä seuraavalla viikolla.

 

Ennakkomoderoinnilla tavoitellaan aiempaa parempaa laatua juttujen perässä käytävään keskusteluun. Tilattavissa lehdissä kommenttien kirjoittaminen on lehden tilaukseen liittyvä oikeus. KSML.fi:ssä näin on ollut jo aiemmin.

STT tarkastaa kommentteja vuoden jokaisena päivänä kello 7–24. Öisin kirjoitetut kommentit jäävät jonoon, jonka moderaattorit purkavat aamulla. Kommenttien tarkastamisessa noudatetaan STT:n moderointiperiaatteita, jotka ovat julkisesti luettavissa verkossa.

– Virkeät kommenttipalstat ovat lehdille tärkeitä. STT:n moderointipalvelulla haluamme taata, että keskustelu on laadukasta, sanoo sanomalehti Keskisuomalaisen vastaava päätoimittaja ja Mediatalo Keskisuomalaisen journalistinen johtaja Pekka Mervola.

STT käynnisti moderointipalvelunsa viime vuoden lopulla. Työtä tekevät erikseen palkatut moderaattorit, ei STT:n uutistoimitus. Mediatalo Keskisuomalaisen lisäksi palvelun asiakkaita ovat Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat ja Yle Uutiset.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut