Päätoimittaja Mervola: Synttäreitään juhliva Kulmuni avasi puoluekokouksen vaisusti

Puheenjohtajaehdokas, puolueen nykyinen puheenjohtaja Katri Kulmuni keskustapuolueen puoluekokouksessa Oulussa perjantaina. Taustalla puheenjohtakisassa mukana oleva Petri Honkonen. Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Pekka Mervola

"Rakkaat keskustalaiset. Kiitoksia syntymäpäiväonnitteluista. Minulla ei aikaisemmin olekaan ollut näin suuria juhlia", puheenjohtaja Katri Kulmuni aloitti avajaispuheensa puoluekokouksessa Oulussa.

Hän sai aika vaisut aplodit, mutta tällä kertaa niistä ei voi kovin paljoa päätellä, sillä puoluekokouksen yli 2400 osallistujaa ovat Oulun lisäksi 15 etäkokouspaikassa eri puolilla Suomea. Puoluekokouksen salissa on harvaa.

Kulmuni täytti tänään 33 vuotta. Kulmuni sai avajaispuheessaan suurimmat aplodit, kun hän korosti keskustan olevan "vahvasti elossa". Samalla hän kiitti puheenjohtajakisan kilpakumppaneitaan "Annikaa, Ilkkaa ja Petriä".

Kulmuni korosti puheessaan vientiteollisuuden tukemista ja eriarvoisuuden estämistä. Sen hän sanoi jälkimmäisen olevan keskustan perinteinen tehtävä. "Kaikki mahdollinen pitää yhdessä tehdä, jotta estämme terveys- ja talouskriisin muuttumisen eriarvoisuuden ja osattomuuden kriisiksi. Enkä tarkoita vain ihmisten välistä eriarvoisuutta. Tarkoitan myös alueiden välistä eriarvoisuutta. Suomi ei saa jakaantua."

Kokonaisuutena Kulmunin avajaispuhe oli vaisu ja varovainen. Hän ehkä vältteli tekemästä puheesta ehdokaspuhetta mutta se ei myöskään noussut aatteelliseksi ajatteluksi. Se oli enemmän pyrkimystä vedota ihmisten tunteisiin kun poliittista linjaamista.

Kirjoitus on julkaistu päätoimittaja Pekka Mervolan Huomioita-palstalla. Lue palstan kaikki kirjoitukset tästä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut