Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tervetuloa! Keskisuomalaisen verkko ja sovellukset uudistuivat – tämä kaikki on muuttunut

Uusi KSML.fi on aiempaa selkeämpi ja toimii nopeammin kuin edeltäjänsä.

Keskisuomalaisen digitaaliset sisällöt ja radiouutiset kulkevat toimituksen uutisdeskin kautta. Deskissä työskentelevät muun muassa esimies Teemu Rauhala (vas.) sekä toimittajat Tommi Salo, Markus Mattlar ja Anna Kivinen. Risto Aalto

Ville Grahn, Keijo Lehto

Keskisuomalaisen digitaaliset sovellukset ja verkkopalvelu KSML.fi uudistuivat tiistaina. Lukijoille uudistukset tuovat monia parannuksia, vaikka aluksi tuttujen palveluiden uusi ulkonäkö voikin hämmentää.

1. Sovelluksia on nyt kaksi

Keskisuomalaisella on tästä lähtien kaksi digitaalista sovellusta, jotka voi asentaa älypuhelimiin ja tabletteihin.

Päivän lehti -sovellus sisältää nimensä mukaisesti päivän Keskisuomalaisen näköislehtenä. Uutissovellus puolestaan sisältää tuoreet jutut, joita ilmestyy ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä.

Kun sovellukset on asennettu omalle laitteelle, tuoreet uutiset löytyvät sinisen kuvakkeen ja päivän lehti valkoisen kuvakkeen alta. Sovellukset voi asentaa osoitteesta www.ksml.fi/asenna.

Jos käytössäsi on jo aiemmin ollut Keskisuomalaisen sovellus, se päivittyy automaattisesti päivän lehti -sovellukseksi. Uusi päivän lehti -sovellus ohjaa asentamaan myös uutissovelluksen.

Molempiin sovelluksiin kirjaudutaan vanhalla tutulla käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Kirjautuminen KSML.fi:iin ja uutissovellukseen löytyy oikean yläkulman Asiakas-valikosta.

2. Uutissuomalainen kertoo Suomesta ja maailmasta

KSML.fi:stä ja uutissovelluksesta löytyy nyt uusi Uutissuomalainen-osio. Uutissuomalainen seuraa kotimaan ja maailman tapahtumia ympäri vuorokauden. Se kertoo nopeasti kiinnostavimmat uutiset ja taustoittaa tärkeät asiat.

Lisäksi Uutissuomalaisesta löytyvät muun muassa teemasisällöt, valtakunnalliset kulttuuriarviot ja Sunnuntaisuomalaisen viikonvaihdejutut.

Uutissuomalaisen sisällöt ilmestyvät Keskisuomalaisen lisäksi viidessätoista muussa sanomalehdessä.

3. Kaikki on nopeampaa ja selkeämpää

KSML.fi, uutissovellus ja päivän lehti -sovellus ovat kaikki saaneet uuden, aiempaa selkeämmän ulkoasun.

Ulkoasua on yksinkertaistettu, ja se on suunniteltu erityisesti älypuhelinten pieniä näyttöjä ajatellen. Nykyisin seitsemän lukijaa kymmenestä käyttää Keskisuomalaisen digitaalisia sisältöjä nimenomaan älypuhelimella.

Uusi KSML.fi ja sovellukset latautuvat ja toimivat nopeammin kuin edeltäjänsä.

4. Uutisilmoituksista voi valita mieleisensä

Uudesta päivän lehti -sovelluksesta voi hallita puhelimeen tai tablettiin tulevia uutisilmoituksia ja valita niitä haluamistaan aihepiireistä. Esimerkiksi urheilun ystävät voivat tilata ilmoitukset tärkeimmistä urheilu-uutisista ja urheilun vihaajat jättää aihetta käsittelevät ilmoitukset tilaamatta.

Uutisilmoitusten määrää voi puolestaan hallita esimerkiksi tilaamalla ilmoitukset vain kaikkein suurimmista uutisista.

Haluamansa uutisilmoitukset saa valittua päivän lehti -sovelluksen Asetukset-välilehdeltä kohdasta Hallitse ilmoituksia.

5. Lukijoiden kommentit tarkastetaan ennen julkaisua

Lukijat voivat edelleen kommentoida KSML.fi:ssä ja uutissovelluksessa julkaistuja juttuja, mutta tästä lähtien kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.

Niin sanotun ennakkomoderoinnin tavoitteena on parantaa keskustelun laatua. Aiemmin toimitus on tarkastanut lukijoiden kommentteja niiden julkaisun jälkeen.

Keskisuomalainen on hankkinut kommenttien tarkastuspalvelun Suomen Tietotoimistolta STT:ltä.

Kommentteja tarkastetaan vuoden jokaisena päivänä kello 7–24. Öisin kirjoitetut kommentit jäävät jonoon, jonka moderaattorit purkavat aamulla. Kommenttien tarkastamisessa noudatetaan moderointiperiaatteita, jotka ovat luettavissa verkossa.

Keskisuomalaisessa kommenttien kirjoittaminen edellyttää voimassa olevaa tilausta.

Päätoimittaja Mervola: "Hyvät lukujutut nousevat esille"

Päätoimittaja Pekka Mervolan mukaan digimaailmassa kehitys on jatkuvaa.

– Selkeytimme uutispalveluamme verkossa siten, että valtakunnalliset ja maailman uutiset ryhmiteltiin Uutissuomalaisen ja paikalliset uutiset oman otsikkonsa alle. Tämän uskomme helpottavan uutisten löytämistä. Kuvituksen ja visuaalisuuden avulla hyvät lukujutut nousevat esille, Mervola selvittää.

Kyseessä on eräänlainen verkon ulkoasu-uudistus, kiteyttää Mervola, joka itse väitteli aikanaan painettujen sanomalehtien ulkoasusta.

Tärkeintä on silti uutisten sisältö:

– Keski-Suomessa paras uutispalvelu on Keskisuomalaisella. Uutissuomalaisesta haluamme kehittää yhden Suomen parhaista uutispalveluista valtakunnan ja maailman jutuissa, Mervola sanoo.

Lukija voi asentaa uudet sovellukset osoitteesta www.ksml.fi/asenna. KSML.fi-verkkopalvelu löytyy samasta paikasta kuin ennenkin.

Keskisuomalainen täyttää ensi vuonna 150 vuotta. Verkossa lehti alkoi ilmestyä lokakuussa 1996 eli 24 vuotta sitten.

– Verkko on jo erittäin hyvä nopeudessa. Juttuja on paljon, ja lukija saa esimerkiksi tilata haluamansa uutiset itselleen uutishälytyksinä eli push-viesteinä. Mutta silti kaikki verkkolehdet ovat vielä kaukana valmiista, Mervola ennakoi tulevaa.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut