Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Niko Romo toivoo lennokkien ohjaajille järkeä päähän ilmailuasetusten suhteen. Dronella lentäminen voi olla hauska harrastus, mutta uutisiin päätyvät ylilyönnit heikentävät tunnollistenkin lennättäjien mainetta. Katso kuvasarjasta Romon ottamia kuvia. Tiina Mutila

Jyväskyläläinen Niko Romo kuvasi henkilökuvia lentävällä kameralla – dronelennätyksen rajoitukset tiukentuvat ensi vuoden alussa

Harrastevalokuvaaja Niko Romo suuntasi kameransa lintuperspektiivistä suoraan alas. Lentävät dronet kuumentavat tunteita, koska pilottien ohjeistus ei ole riittävää.

Sanni Laine

Ihmisen ja luonnon kuvaamisessa ei ole mitään uutta, ei yhdessä eikä erikseen. Peilityyni järvi, vehreä koivikko tai auringonkukkapelto viehättävät niin kuvaajia kuin katsojaakin. Samoin henkilökuviin, luontotaustalla ja ilman, halutaan vangita jotain syvempää ihmisyydestä. Harvemmin henkilökuvien taustana kuitenkaan nähdään maanpintaa.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Keskisuomalainen digi vain 9,90 € / kk ja käytössäsi on verkon rajaton käyttöoikeus, päivän lehti -sovellus sekä uutissovellus mobiililaitteille.

Voit myös vaihtoehtoisesti tilata määräaikaisen 24 h digitilauksen.

Tilaa tästä 2 kk vain 9,90 € / kk Tilaa 24 h 3 € Olen jo tilaaja