Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Perinteikkäät Muotipäivät valtasivat Jyväskylän keskustan lauantaina

Johanna Soilun Fashion Unit järjestää Muotipäivät Jyväskylän keskustassa jo viidennetoista kerran. Soilu on paitsi yrityksensä omistaja ja toimitusjohtaja, myös stylisti-juontaja-kouluttaja sekä Keski-Suomen Yrittäjien varapuheenjohtaja. By Emmi

Tuula Puranen, Mia Lagström

Muotipäivät suora lähetys

Fashion Unitin tuottamat muotinäytökset nähdään Kompassin päälavalla lauantaina 12.9. klo 13.00, 15.30 ja 17.00. Tapahtuman päänäytös, The Main Show, nähdään klo 18.

Syysmuoti hehkuu voimakkaan värikylläisenä.

– Jos joku väri pitää nostaa tänä syksynä esille, on se metsänvihreä. Vihreää löytyy kaikista vaatteista: puseroista, housuista, mekoista ja takeista, muotiasiantuntija, toimitusjohtaja Johanna Soilu muotinäytöksiä järjestävästä jyväskyläläisestä Fashion Unitista kertoo.

Fashion Unit tuottaa myös perinteisen Muotipäivät-tapahtuman Jyväskylän keskustassa, nyt jo 15. kerran. Tapahtuma käynnistyy tänään perjantaina ja jatkuu lauantaina, joka on pääpäivä. Lauantain tapahtumaa voi seurata suorana lähetyksenä KSML.fi:ssä tässä jutussa kello 13-19.

– Muotipäivien juhlavuosi 2020 on kaiken kaikkiaan ollut poikkeuksellinen. Tapahtuma järjestetään koronarajoitukset huomioiden. Uutta tänä vuonna on se, että tapahtumaa pääsee seuraamaan kotoa käsin, sillä Muotipäivät livestriimataan Keskisuomalaisen verkkosivuilla ja tapahtuman Facebook-sivulla, Soilu kertoo.

Tapahtuma järjestetään tuttuun tapaan Jyväskylän Kompassilla ja kantavana teemana on tänä vuonna vastuullisuus ja paremmat valinnat.

– Vastuullisuus näkyy toiminnassamme Jyväskylän keskustan ja sen liikkeiden elävöittämisellä sekä kannustamme vierailijoita noudattamaan ajan vallitsevan tilanteen mukaisia ohjeita. Ohjelmassa on myös teemaan liittyvä paneelikeskustelu.

Lauantaina huipentuu myös meneillään oleva 18. Jyväskylän pyöräilyviikko Kompassilla pidettävään tapahtumaan. Molemmat tapahtumat tekevät yhteistyötä vastuullisuus-teeman nimissä.

Soilu toivoo, että vihreän esiinmarssi on positiivinen enne parempaan, sillä vihreä väri liittyy muutokseen – toivottavasti hyvään sellaiseen. Vihreän lisäksi kauppojen vaaterekeillä nähdään muun muassa ruskeaa, sinistä, oranssia ja terrakottaa.

– Väreistä löytyy paljon syvyyttä ja värikylläisyyttä, kuten rohkea viininpunainen ja räiskyvä sininen.

Suomalaiset ovat tulleet Soilun mukaan rohkeammiksi värien käyttäjiksi, ja vahvoja värejä nähdään myös housuissa ja hameissa, jotka ovat perinteisesti tummia.

– Kuoseista esille nousee ruutukuosi rauhallisen harmaan, beigen ja ruskean sävyisenä.

Leikkauksiltaan syys- ja talvivaatteet ovat linjakkaita, hyvin istuvia ja vartalon muotoja korostavia. Linjakkuutta saadaan myös materiaalivalinnoilla, kuten laskeutuvalla silkillä tai viskoosilla.

Tämän syksyn materiaaleissa korostuu luonnonmukaisuus.

– Luonnonmateriaalit ovat suositumpia kuin koskaan. Nahka on nyt huipputrendikästä, mutta paljon käytettyjä materiaaleja ovat myös angora, kashmir, merinovilla sekä tietenkin puuvilla ja viskoosi. Tänä päivänä vaatteelta halutaan hengittävyyttä.

Soilun mukaan muodin kuluttajista on tullut tietoisia.

– Kestävä kehitys ja paremmat valinnat ovat tätä päivää. Ennen haluttiin halpaa, eikä materiaalilla ollut niin väliä. Nyt panostetaan pitkäikäisyyteen ja monikäyttöisyyteen. Tärkeintä ei ole määrä, vaan laatu.

Muotipäivät

Kompassilla tapahtuu lauantaina

Fashion Unitin tuottamat muotinäytökset Kompassin päälavalla lauantaina 12.9. kello 13, 15.30 ja 17.

Pyöräilyviikko-tapahtuma huipentuu fillarifestareihin Kompassilla. Lavaohjelmaa tarjotaan kello 12–15.

Muotipäivien päänäytös, The Main Show, on kello 18.

Kauppakeskus Forum esittelee syksyn trendejä kello 12 ja 14.

JAMKin järjestämä paneelikeskustelu on kello 16.

Perjantaina ja lauantaina keskustan liikkeet ovat auki kello 19:ään saakka. Muotipäivillä on mukana 80 liikettä ja ravintolaa.

Tapahtuma striimataan Keskisuomalaisen verkkosivuilla ksml.fi. ja Muotipäivien facebook-sivulla.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut