Äänekosken koronatartunnat levisivät Saarijärven lukioon, Piilolan kampus etäopetukseen – "Jos ei ole pakko mennä juhliin, niin ei mentäisi", pyytää johtaja

Kuvassa Pohjoisen Keski-Suomen Ammattiopiston pääkampus Äänekoskella. Mikko Manninen
Heikki Kärki

Heikki Kärki

Äänekosken koronatartunnat ja joukkoaltistumiset vaikuttavat myös oppilaitosten toimintaan.

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Poke tiedotti sunnuntaina aamupäivällä, että Äänekosken Piilolan kampus siirtyy etäopetukseen maanantaista alkaen.

Kampuksella on ilmennyt kuusi koronavirustartuntaa ja etäopetukseen siirrytään terveysviranomaisten suosituksesta. Kaikki opiskelijat ja opettajat siirtyvät etäopetukseen kahdeksi viikoksi.

Äänekoskella todettu 12 uutta koronatapausta – Nuorten parissa tapahtunut joukkoaltistuminen viime viikonloppuna tuplasi koronatartuntojen määrän

– Tartuntaketjut ovat niin laajoja ja niiden selvittämiseen menee aikaa, joten päädyimme tähän ratkaisuun kaikkien Piilolan opiskelijoiden ja henkilökunnan turvaamiseksi, johtaja Jouni Kurkela Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistosta sanoo tiedotteessa.

Äänekoskella todettiin lauantaina yhteensä 12 uutta koronatartuntaa, jotka liittyvät aiempaan nuorten keskuudessa levinneeseen tartuntaketjuun. Altistuneita on useita kymmeniä. Terveysviranomaiset ovat yhteydessä altistuneisiin ja heidät asetetaan karanteeniin. Tartuntaketjut selvitetään ja tartuntatautitilannetta seurataan aktiivisesti.

– Korostan nyt jokaisen omaa vastuuta, sillä muuta keinoa ei ole. Jos ei ole pakko mennä esimerkiksi juhliin tai yleisötilaisuuksiin, niin ei mentäisi, sanoo Kurkela.

Myös Saarijärven kaupunki tiedotti, että kolmella karanteenissa olleella Saarijärven lukion oppilaalla on todettu koronatartunta.

Tapaukset liittyvät jo aiemmin tiedotettuun altistumiseen Äänekoskella ja kyseiset henkilöt ovat olleet karanteenissa viime torstaista alkaen.

Kaupunki odottaa terveysviranomaisilta tarkempia tietoja tilanteesta ja päättää sunnuntain aikana siitä, miten lukio-opetus voidaan järjestää turvallisesti maanantaista eteenpäin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.