Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Äänekosken uudet rantatontit kiinnostivat kymmeniä perheitä, muun muassa jyväskyläläisiä Elina, Kimmo ja Oiva Valkeejärveä

Elina, Kimmo ja vaunuissa Oiva Valkeejärvi uskovat uuden alueen sijaintiin. Uusi valmistuva tie nopeuttaa työmatkoja Jyväskylään ja sijainti rannalla tarjoaa mahdollisuuden tehdä matka myös vesitse. Viivi Liimatainen

Eija Varteva

Äänekosken kaupungin uudet Kotakennään alueella, Kuhnamon rannalla olevat omakotitontit kiinnostavat. Sunnuntain tonttiesittely veti paikalle kymmeniä perheitä ja mukana oli runsaasti myös muualla asuvia.

Jyväskyläläiset Elina, Kimmo ja Oiva Valkeejärvi tulivat katsomaan uutta asuntoaluetta ja heitä kiinnostaa erityisesti omarantaiset tontit.

–  Myös vesitie Jyväskylään kiinnostaa. Alue tuntuu mukavalta ja rauhalliselta. Täältä myös työssäkäynti Jyväskylässä sujuu varmasti hyvin uuden tien valmistumisen myötä.

– Tärkeintä on, että nyt saadaan ensin tontti, sitten voidaan miettiä rakentamisen aloittamista, Valkeejärvet pohdiskelivat.–  Äänekoski on paikkana meille aika vieras, vaikka vanhempani asuvatkin Sumiaisissa, Kimmo Valkeejärvi jatkoi.

Kottien kaikki tontit on merkitty omalla tonttipiirroksella. Alueen tie ja kävelytiet sekä paikoitusalueet ovat lähes valmiit. Viivi Liimatainen

Sunnuntain tonttikatselmuksessa Äänekosken kaupungin tonttipäällikkö Juha Koskinen ja kaavasuunnittelija Antti Kumpula olivat suosittuja. Heille sateli kysymyksiä niin tonttien pinta-aloista, rakennusluvista, rantasaunojen sijainneista kuin lähellä sijaitsevan Kuskallion nimestäkin.

–  Kuskallio on tainnut aina olla paikallisten nuorten suosima retkeilypaikka ja siitä nimi on varmaankin tullut. Suunnitelmissa on tehdä kunnollinen ulkoilureitti kallion kautta kaupungin keskustaa kohti, Koskinen kertoi kiinnostuneille.

Myös tonteille jäävä puusto ja Kuhnamon vesi kiinnostivat paikalla olleita.

– Kuhnamo on osa Saarijärven reittiä. Vesi on humuspitoista ja siksi tummaa. Puhdasta vettä, Koskinen jatkoi.

Viime päivinä alueella on ollut runsaasti liikennettä, samoin sunnuntaina. Kaikki alueesta kiinnostuneet eivät jääneet varsinaiseen katselmukseen, sillä monille alue tuntui olevan entuudestaan tuttu.

Äänekosken kaupunki järjestää huutokaupan Kotakennään alueella. Kota-tiellä olevista omakotitalotonteista. Huutokauppa alkaa tiistaina 15. syyskuuta. Alueen 22 tonttia avautuvat kohti etelää ja tonteilta on hulppeat näkymät kohti jääkauden muovaamaa drumliinia ja suosittua ulkoilukohdetta Tärttämäkeä. Alueen 12 omarantaista tonttia rajautuu eteläosastaan Kuhnamo-järveen.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut