Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Mänttä-Vilppulassa todettu kuntoutusosastolla 11 koronatartuntaa – vierailukiellot otettiin käyttöön heti tautitapausten ilmaannuttua

Mänttä-Vilppulassa on ilmennyt iso rypäs koronatapauksia. Hanna Marjanen
Tommi Salo

Tommi Salo

Mänttä-Vilppulassa on todettu kuntoutusosastolla 11 koronatartuntaa.

Harjupeipon kuntoutusosastolla Punatulkun palvelukeskuksessa on löytynyt koronavirustartunta kahdelta työntekijältä ja yhdeksältä siellä olevalta tai sieltä kotiutuneelta asukkaalta.

Tällä hetkellä ei ole tiedossa tartuntalähdettä, mutta sitä selvitetään näytteenotolla sekä jo alkaneella jäljitystyöllä.

Kaikista asukkaista ja työntekijöistä on otettu koronavirusnäytteet. Lisäksi sairastuneet on siirretty eristykseen toisaalle. Lähikontaktissa olleet altistuneet on asetettu karanteeniin.

Mäntänvuoren Terveys Oy on yhteistyössä Mänttä-Vilppulan tartuntatautivastuulääkärin ja Taysin infektioyksikön kanssa ryhtynyt välittömiin, suunnitelmien mukaisiin varotoimiin asukkaiden ja työntekijöiden suojaamiseksi sekä tartuntaketjun katkaisemiseksi.

Kuntoutusosastolle laitettiin ensimmäisen tietoon tulleen koronavirustartunnan vuoksi vierailukielto viime lauantaina. Kielto on voimassa toistaiseksi, kunnes vierailut voidaan taas toteuttaa turvallisesti.

Vierailukielto on ollut lauantaista lähtien voimassa myös samassa rakennuksessa sijaitsevassa erillisessä tehostetun palveluasumisen yksikössä, kunnes on voitu varmistaa, että vierailuja voidaan toteuttaa turvallisesti.

Kuntoutusosastolla nyt ilmenneistä koronavirustartunnoista ei aiheudu muutoksia Mänttä-Vilppulan muihin palveluihin eikä kuntalaisten muihin epidemiaohjeistuksiin.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut