Meidän juttu: Koulutusta monikulttuuriseen vapaaehtoistyöhön

Henna Forsman

Järjestimme syyskuussa monikulttuuriseen vapaaehtoistyöhön valmentavan Yhteiskuntavalmentajakoulutuksen, jonka teemoja olivat maahantuloprosessi, kotoutuminen, monikulttuurisuuden kohtaaminen sekä maahan muuttaneen tukeminen ja ohjaaminen.

Sosionomiopiskelija Maria Muhosen (kuvassa oikealla, Olga Kaartinen vasemmalla) mielestä koulutukseen loivat syvyyttä puhujat, joilla oli omakohtaisia kokemuksia koulutuksen aiheista. Paremmin Yhdessä ry:n perustaja Emmanuel Sibomanan pakolaistarina sai pohtimaan, miten joustava pakolaisen mielen on oltava, kun ei tiedä, mistä ja milloin saa turvapaikan. Suomalainen voi eri tavalla suunnitella, minne muuttaa. Yhteistä on se, että jokainen haluaa hyvän elämän.

Tulevaisuudessa Maria haluaa työllistyä maahanmuuttotyön kentälle. Työssään hän haluaa olla ihminen ihmiselle: kohdata kaikki lämmöllä ja avoimin mielin. Vapaaehtoisena juuri sinä voit olla maahanmuuttajan rinnallakulkija ja tukija. Seuraava Yhteiskuntavalmentajakoulutus järjestetään virtuaalisesti 13.–22.10. tiistaisin ja torstaisin kello 16–18.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.