Jyväskylän kaupunginvaltuustolla erikoinen kokous: seuraa suoraa videointia tästä

Jyväskylän valtuusto kokoontuu edelleen etänä, kuva on viime helmikuun kokouksesta. Jaana Kautto

Satu Kakkori

Jyväskylän kaupunginvaltuusto kokoustaa tänään maanantaina kello 18 alkaen.

Asialistalla on painavia asioita, kuten kaupungin lausunto sote-maakuntien peruyhnstamisesta ja sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisen uudistamisesta.

Erikoiseksi kokouksen tekee listan loppupuolella oleva "Kaupunginhallituksen erottamista koskevan asian vireille laittaminen. " Esityksen mukaan valtuusto valitsee 5–7 jäsentä varajäsenineen tilapaiseen valiokuntaan, joka puolestaan valmistelee kaupunginhallituksen erottamisen kokonaisuudessaan. Tavoitteena on murhayrityksestä vangitun Teemu Torssosen poistaminen kaupunginhallituksesta. Poliittiset ryhmät ovat yksimielisiä siitä, että Torssosen luottamus on menetetty.

Uudelleen nimettävään kaupunginhallitukseen on luvassa ainakin kaksi muutosta, sillä Torssosen lisäksi hallituksesta ja koko kaupunginvaltuustosta on jättänyt eronpyyntönsä Tomi Kuosmanen (kd.) henkilökohtaisiin syihin vedoten.

Valtuuston listalla on lisäksi yksi Teemu Torssosen laatima valtuustoaloite, jonka hän jätti viime huhtikuussa liittyen Alva-yhtiöiden hinnankorotusten perumiseen.

Valtuuston kokous järjestetään Teams-kokouksena etäyhteyksin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.