Jyväskylä aikoo laajentaa maskisuosituksen kaikkiin julkisiin tiloihin ja tapahtumiin – kaupunginjohtaja vetoaa, ettei opiskelijatapahtumia järjestettäisi

Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto kertoo kaupungin päättävän maskisuosituksesta torstaina iltapäivällä. Marko Kauko

Juho Hämäläinen

Jyväskylä aikoo antaa tänään aikaisempaa tiukemman maskisuosituksen kaupungin koronatartuntamäärien nousun takia. Asiasta päätetään kaupunginjohtaja Timo Koiviston mukaan poikkeusolojen johtoryhmän kokouksessa torstaina iltapäivällä.

– Ajatus on, että annamme maskisuosituksen, joka koskee kaikkia julkisia tiloja ja tapahtumia. Samalla vetoamme opiskelijajärjestöihin, jotta he jättäisivät opiskelijatapahtumat järjestämättä. Tai vähintäänkin miettisivät järjestelyt niin, että korona olisi huomioitu ja tartuntariski minimoitu, Koivisto sanoo Keskisuomalaiselle.

Maskisuosituksesta kertoi ensimmäisenä Yle.

Kaupungin tähtäimessä ovat nyt nimenomaan opiskelijoiden kokoontumiset, eivät niinkään urheilutapahtumat, yökerhot tai elävän musiikin keikkoja järjestävät klubit.

– Opiskelijat ovat tulleet kaupunkiin, mikä on hieno juttu, mutta suhtaudumme tällä hetkellä aika kriittisesti fuksiaisten ja muiden vastaavien tapahtumien viettämiseen. Opiskelijoita on saapunut kaupunkiin eri puolilta maata ja heidän ikäluokkassaan tautitapauksia on paljon, Koivisto perustelee.

Varsinaisia kieltoja tai rajoituksia kaupunki ei ole nyt asettamassa. Kaupunginjohtaja korostaa, että kynnys yksityisten tapahtumayrittäjien elinkeinon harjoittamiseen puuttumiseen on korkea.

– Tartuntamäärät ovat Jyväskylässä korkeita, mutta tartuntaketjut ovat hyvin hallinnassa ja tunnemme, missä tartuntoja on tullut. Vaikka esimerkiksi yökerhot ovat olleet paljon esillä, eivät ne ole olleet erityisiä koronatapausten paikkoja. Siksi niiden toimintaan puuttuminen ei ole ainakaan nyt ajankohtaista, Koivisto toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.