Yksi koululuokka karanteeniin Huhtasuolla – koronalle altistuminen tapahtui tiistaina

Huhtasuon yhtenäiskoulu. Mäkilä Ville
Heikki Kärki

Heikki Kärki

Jyväskylän Huhtasuon yhtenäiskoululla on asetettu 23 oppilasta ja 7 henkilökunnan jäsentä karanteeniin. Jyväskylän kaupunki tiedotti karanteenista myöhään sunnuntai-iltana.

Tiedotteen mukaan yksi Huhtasuon koulun luokka: yhteensä 23 oppilasta ja 7 luokan kanssa toiminutta henkilökunnan jäsentä on määrätty sunnuntaina karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Tiedotteesta ei selviä, onko karanteeniin asetettu luokka ala- vai yläkoulun puolelta. Huhtasuon yhtenäiskoululla on Jyväskylän kaupungin verkkosivujen mukaan yhteensä noin 800 oppilasta.

Mahdollinen altistuminen on tapahtunut viime tiistaina ja karanteeni jatkuu 6.10. saakka. Luokan opetus jatkuu etäopetuksena. Karanteeni ei koske koko koulua, vaan niitä lapsia ja henkilökunnan jäseniä, jotka ovat olleet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan mahdollisen altistumisen piirissä. Terveydenhuolto on ollut yhteydessä näiden oppilaiden perheisiin ja henkilökunnan jäseniin ja he ovat saaneet ohjeet karanteenista. Kaikki mahdollisesti altistuneet ohjataan koronatestiin.

Terveydenhuolto on antanut perheille ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee. Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, karanteeni on kaksi viikkoa ja oppilaat ja työntekijät voivat palata kouluun karanteenin jälkeen.

Muutoin Huhtasuon yhtenäiskoulun, esiopetuksen ja varhaiskasvatuksen toiminta jatkuu normaalisti. Muut kuin karanteeniin määrätyt koulun oppilaat, esiopetuksen ja päiväkodin lapset sekä henkilökunta voivat tulla kouluun maanantaina normaalisti. Koulu on informoinut koteja tilanteesta omalla viestillään.

Karanteenin tarkoitus on rajoittaa mahdollista viruksen leviämistä, kun mahdollinen tartuntaketju saadaan katkaistua. Kaupungin tiedotteessa muistutetaan, että kyseessä on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.