Yle: Korona kurittanut keskisuomalaisia artisteja: Tommi Soidinmäeltä peruuntui 150 esiintymistä, Jani Wickholmilta sähköt poikki maksamattomien laskujen takia

Korona tyhjensi Jani Wickholmin keikkakalenterin. Agata Anttonen

Juho Hämäläinen

Ennennäkemättömän suuriin vaikeuksiin ajautuneen tapahtuma-alan koronakurimus näkyy rajusti myös keskisuomalaisten artistien arjessa.

Yle kertoo, että jyväskyläläiseltä viihdetaiteilija Tommi Soidinmäeltä on peruuntunut tänä vuonna jo 150 esiintymistä. Soidinmäki kertoo selvinneensä tähän asti säästöjensä avulla. Jyväskylän kaupungilta hän on saanut tukea 2000 euroa.

Jämsässä asuva laulaja Jani Wickholm puolestaan on saman jutun mukaan ajautunut köyhyyteen. Wickholm kertoo joutuneensa turvautumaan välillä seurakunnan ruoka-apuun keikkatöiden loppumisen takia.

– Olen saanut koko korona-aikana 515 euroa työmarkkinatukea. Minulla on asuntolaina maksettavana ja lapset ovat luonani joka toinen viikko. Pahimmillaan meiltä laitettiin sähköt poikki maksamattomien laskujen vuoksi, Wickholm sanoo Ylen haastattelussa.

Tommi Soidinmäki myöntää miettineensä alan vaihtoa, jos koronatilanne pitkittyy. Seppo Pänkäläinen

Muusikkona itsensä parikymmentä vuotta elättänyt Wickholm on ilmoittautunut lokakuussa työttömäksi työnhakijaksi.

– Olen laittanut osakeyhtiöni jäihin ja en tule enää tekemään musiikkia päätoimisesti vuonna 2021, laulaja kertoo jutussa.

Myös Tommi Soidinmäki myöntää harkitsevansa alan vaihtoa, jos koronan aiheuttama poikkeustilanne pitkittyy.

Toivakkalaisen iskelmämaailman kestotähden Arja Korisevan ovat pelastaneet tv-työt. Ylen haastattelema Koriseva on mukana Vain elämää - ja Kontio & Parmas -sarjoissa. Myös muutama joulukonsertti on luvassa. Pahinta Korisevan mukaan on epätietoisuus tulevasta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut