Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Maskisuositus jatkuu Jyväskylässä koko lokakuun – jo 300 000 maskia jaettu vähävaraisille

Seija Holma (vas.) ja Eila Aho käyttivät maskia kauppakeskus Sepässä. Tiina Mutila
Rai Suihkonen

Rai Suihkonen

Jyväskylän kaupunki jatkaa yli 15-vuotiaiden maskisuositusta lokakuun ajan. Syynä on se, että maskien käytön on arvioitu osaltaan vähentäneen koronatartuntoja.

Kaupunki antoi kaksiviikkoisen maskisuosituksensa 24. syyskuuta. Ilman uutta suositusta se olisi päättynyt loppuviikosta.

Maskisuositusta annettaessa kaupungissa ilmeni 60 uutta tartuntaa viikon aikana ja ilmaantuvuusluku oli pahimmillaan kahden viikon seurantajaksolla lähes 70 tartuntaa 100 000 asukasta kohden.

Viime viikolla uusia tartuntoja ilmeni 18 ja ilmaantuvuusluku on selkeässä laskussa.

Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä puolsi maskisuositusta kokouksessaan maanantaina, koska viikonloppuna alkavien syyslomien aikana asukkaat liikkuvat enemmän ja uudet tartuntaketjut voivat lähteä nopeasti liikkeelle.

– Uusia, täysin selvittämättömiä tartuntatapauksia ei ollut viime viikolla käytännössä lainkaan tai tartunta oli todennäköisesti saatu jostain muualta kuin Jyväskylästä. Myös Jyväskylässä asetetuilla laajoilla karanteeneilla on vaikutettu siihen, että uusia tartuntoja ei ole lähtenyt leviämään, poikkeusolojen johtoryhmän puheenjohtaja, kaupunginjohtaja Timo Koivisto toteaa tiedotteessa.

Tähän mennessä Jyväskylässä on jaettu jo yli 300 000 kertakäyttö- ja kangasmaskia vähävaraisille.

Ohjeet

Kaupungin maskisuositus, tätä se tarkoittaa käytännössä

– Julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää.

– Suositus koskee myös ulkoilmassa olevia turnauksia ja tapahtumia, joissa on mukana laajoja yleisöjoukkoja ja turvavälejä ei voida muuten säilyttää.

– Toisen asteen oppilaitoksissa (mukaan lukien lukiot) ja korkeakouluissa.

– Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.

– Koronavirustestiin hakeutuessa matkalla näytteenottoon sekä ennen testituloksen valmistumista aina, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

– Riskialueelta Suomeen saavuttaessa ja matkustajien siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut