Jyväskylän tartuntaryppään tarkat luvut selvillä: tartuntoja 40, karanteeniin lähes 500 ihmistä

Gradian Viitaniemen toimipiste on yksi oppilaitoksista, joissa altistumisia on tapahtunut. Timo Mustalampi

Juho Hämäläinen

Jyväskylässä loppuviikon ja viikonlopun aikana ilmennyt tartuntarypäs on nyt selvitetty kokonaisuudessaan, Jyväskylän kaupunki tiedottaa.

Tartuntojen määrä on 40 ja karanteeniin asetettavien määrä nousee lähelle 500 ihmistä.

Syyskuun loppupuolella olleeseen yksityiseen hengelliseen tilaisuuteen, josta tartunnat lähtivät liikkeelle, osallistui reilu 100 ihmistä. Heidät kaikki on testattu loppuviikon aikana.

Kaikki altistuneet on saatu selville ja heille soitellaan terveydenhuollosta parhaillaan kaupungin tiedotteen mukaan karanteenien asettamiseksi.

Kaupunki ilmoitti lauantaina, että altistumisia on tapahtunut Kilpisen yhtenäiskoululla (noin 60 henkilöä), Kuokkalan yhtenäiskoululla (noin 60 henkilöä) ja Gradian Viitaniemen yksikössä (noin 50 henkilöä).

– Kokonaisuudessaan karanteenitilanne on niin laaja, ettei kaikkia altistuneita ehditä tavoittamaan tämän päivän aikana ja osa puheluista jää vielä huomiselle. Edelleen on mahdollista, että karanteeneja tullaan lisäksi asettamaan vielä lisää. Yksiköistä ja karanteenien laajuudesta tiedotetaan erikseen vielä alkuillan aikana, tiedotteessa todetaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut