Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jyväskylän Keski-Palokan koulussa mahdollisia korona-altistumisia: 171 henkilöä karanteeniin

Keski-Palokan koulussa on noin 550 oppilasta. Arkistokuva elokuulta 2019. Venla Tirkkonen

Heli Paananen

Jyväskylän Keski-Palokan koulusta 148 oppilasta sekä 23 henkilökuntaan kuuluvaa on määrätty karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Altistuminen on mahdollisesti tapahtunut torstaina 22. lokakuuta.

Karanteeniin joutuu oppilaita ykkös-, nelos-, viitos- ja kuutosluokilta. Karanteeni kestää 1. marraskuuta saakka.

Jyväskylän kaupunki kertoo koulun lähettäneen karanteeniin määrättävien lasten huoltajille ja henkilökunnalle viestin sunnuntai-iltana. Lisäksi kaikille koulun oppilaiden huoltajille on lähetetty tilanteesta yleisesti kertova Wilma-viesti.

Kaupungin tiedotteen mukaan terveydenhuolto on jo aloittanut henkilökohtaiset yhteydenotot kaikkiin karanteeniin määrättävien perheisiin ja henkilökunnan jäseniin. Soittokierros jatkuu maanantaina. Terveydenhuolto antaa puhelimissa tarkemmat ohjeet karanteenista ja hakeutumisesta koronatestiin.

Karanteeniin määrättävät lapset saavat tarkemmat ohjeet etäopiskelusta koululta viimeistään maanantaina. Jos huoltajille ei ole tullut koululta oppilaan karanteenista kertovaa viestiä, oppilas voi tulla terveenä kouluun maanantaina 26. lokakuuta. Kaikkiaan Keski-Palokan koulussa on noin 550 oppilasta.

Maanantaina opetus järjestetään poikkeusjärjestelyin, mutta päätös koulun 4.−6-luokkalaisten siirtämistä etäopetukseen tiistaista 27. lokakuuta alkaen loppuviikoksi on parhaillaan valmisteltavana. Päätöksen asiasta tekee maanantaina kokoontuva Jyväskylän kaupungin yksilöasiainjaosto.

Jos esitys hyväksytään, etäopetukseen siirtyvät kaikki 4.−6. luokat tiistaina 27. lokakuuta. Koululta annetaan tarkemmat ohjeet etäopetukseen siirtymisestä maanantain aikana. Sekä etäkoulu että karanteenit päättyvät 1. marraskuuta ja kouluun voi palata terveenä 2. marraskuuta.

1.−3.-luokkalaiset, vuosiluokkien 4.−6. erityisen tuen päätöksen saaneet oppilaat sekä pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaat jatkavat koululla lähiopetuksessa karanteenissa olevia oppilaita lukuun ottamatta.

Terveydenhuolto antaa karanteeniin jääville perheille ja työntekijöille ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee. Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, karanteeni on kymmenen päivää viimeisestä mahdollisesta altistumisajankohdasta 22.10.

Karanteenin tarkoitus on rajoittaa mahdollista viruksen leviämistä mahdollinen tartuntaketju katkaisemalla. Karanteeniin asettaminen ei automaattisesti tarkoita, että olisi saanut tartunnan. Kyseessä on varotoimenpide, jolla rajoitetaan kulkemista, kunnes tiedetään, onko virukselle altistuminen aiheuttanut tartunnan. Perheessä voi siten olla tilanne, jossa vain yksi jäsen on karanteenissa.

Jyväskylän kaupungin koronakaranteeniohjeeseen voit tutustua täällä. Ohje on myös käännetty usealle kielelle, mm. englanniksi, venäjäksi, persiaksi, kurdin soraniksi, somaliksi, arabiaksi, kinyarwandaksi ja swahiliksi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut