Päivän video: Japaniin hurahtanut Mikko kulki kolme vuotta Googlen katunäkymässä pitkin Tokiota – kuvasi nyt mykistävän videon keskellä Jyväskylää

Aapo Siippainen

Jyväskyläläinen Mikko on perustanut Youtubeen Aalto Walks -kanavan, jossa hän kävelee pitkin kotikaupunkinsa katuja. Yksi videoista on sumuisena sunnuntaiaamuna kuvattu kävely, jossa esimerkiksi Kirkkopuisto näyttäytyy aavemaisen kauniina.

Kuvaaja kertoo, että kävelyvideoiden tekeminen sai alkunsa kiinnostuksesta Japaniin.

– Olen ollut kauan kiinnostunut Japanista. Kiinnostus alkoi, kun vuosia sitten tylsänä hetkenä avasin Google Mapsin ja klikkasin itseni Street View -näkymään. Aikani toikkaroituani ympäri maailmaa, päätin että Tokio olisi hyvä kohde. Siellä ei lopu kadut kesken, eivätkä japanilaiset ole erityisen hanakoita sensuroimaan Street View -näkymiä. Vietin sillä "matkalla" kolme vuotta. Tallessa on satoja kuvaruutukaappauksia, joissa tapahtuu erikoisiakin asioita.

Myöhemmin Mikko törmäsi Youtubessa hollantilaiseen mieheen, joka harrasti kävelyä oikeassa Tokiossa

– Hän kuvasi tavallista ympäristöä ja ihmisiä niissä ympyröissä. Jäin totaalisen koukkuun rauhalliseen tahtiin ja autenttisiin ääniin.

Mikon mielestä hänen kotikaupunkinsa sopii täydellisesti kävelyvideoiden kuvaamiseen.

– Jyväskylässä on paljon kauniita ja mielenkiintoisia paikkoja ja äänimaisemia. Haluaisin jakaa ne katsojien kanssa. Haluaisin myös, että ihmiset kiinnittäisivät huomiota yleiseen siisteyteen, luonnon kauneuteen, kevytväylien ja viheralueiden rakentamiseen.

Aalto Walks -kanavalla Mikko kävelee paljon asuinalueilla.

– Niissä on paljon mielenkiintoista aistittavaa. On rauhoittavaa katsella taloja ja kuunnella ruohonleikkurin ääntä tai lasten naurua. Lisäksi niillä on vähän liikennettä, joten liikkuminen on vaivatonta ja turvallista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut