Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Podcast | Tommi Soidinmäki joutui identiteettivarkauden uhriksi: valeprofiileja, olemattomia arpajaisia, seuranhakuhuijausta – "Nainen oli menossa Lahteen hotelliin tapaamaan minua treffeille"

Muusikko ja tangokuninkaallinen Tommi Soidinmäki kertoi maanantaina Radio Keskisuomalaisen haastattelussa juontaja Jari Lindströmille sosiaalisessa mediassa kokemistaan identiteettivarkauksista. Viime viikonlopun aikaina Soidinmäen nimissä tehtyjä valeprofiileja ilmeni useita kymmeniä ja ilmoituksia identiteetin väärinkäytöstä on tullut hänen seuraajiltaan jo yli 200.

Soidinmäen nimissä on tehty lukuisia valeprofiileja, jotka ovat järjestäneet olemattomia raha-arpajaisia ja jopa seuranhakua.

– Yksi nainen oli menossa Lahteen hotelliin tapaamaan minua treffeille ja laittoi viime keskiviikkona viestiä, että nähdäänkö lauantaina. Olin hämmentynyt ja mietin, että miksi, naimisissa oleva Soidinmäki nauraa.

Laulajan mukaan valitettavan moni hänen seuraajistaan on langennut huijauksiin ja antanut esimerkiksi luottokorttiensa tietoja eteenpäin. Heidät muusikko on ohjannut viemään asian eteenpäin poliisille.

Toistaiseksi Soidinmäki ei ole vienyt itse asiaan eteenpäin.

– Tilannetta on katsottava myös isommassa mittakaavassa. Tämä on yleinen artistien ja bändien ongelma

Voit kuunnella haastattelun Podcastina alta.