Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Meidän juttu: Käsityönäyttely Muuramen Vanhustenviikon kunniaksi

Ossi Kurki

Muuramelaiset eläkejärjestöt avasivat kunnan kanssa tämänvuotiseen Muuramen Vanhustenviikkoon kuuluvan ”Virkaten ja Höyläten” -käsityönäyttelyn Työväentalolla.

Esille oli koottu naisten ja miesten töitä. Runsas aineisto sisälsi kotoisia virkaten, neuloen, kirjoen sekä punoen tehtyjä käsitöitä sekä miesten puu- ja metallitöitä ja jopa kauniita tauluja! Puolentoista päivän aikana näyttelyyn tutustui noin parisataa henkeä, joista lähes puolet oli koululaisia (kuva yksi).

Näyttely oli jo toinen tilaisuus, jonka muuramelaiset eläkejärjestöt ovat tehneet yhteistyössä. Edellinen oli yhteislaulutilaisuus vanhojen Koululaulujen parissa. Mukana ovat olleet Eläkeliiton Muuramen Yhdistys ry, Muuramen Eläkeläiset ry, Muuramen Eläkkeensaajat ry ja Muuramen Seniorit ry.

Kuvassa 2. näkyy, kuinka Kalevalan henkilöt ovat saaneet nimikkoneliönsä valtaisaan peittoon.

Kuvassa 3 on ripaus historiaa. Ammattikoulun ensitöinä, 1950-luvun loppupuolella, valmistettiin näillä työkaluilla työkalut itse viilaamalla ja porakonetta käyttäen.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut