Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meidän juttu | Glorian lokakuu kuului muumeille, laululle ja tanssille

Jyväskylän koronatilanteen takia Monikulttuurikeskus Glorian ryhmät ovat jälleen siirtyneet toistaiseksi etäyhteyksiin. Keväisen digiloikan ansiosta videoneuvottelusovellukset otettiin sujuvasti käyttöön. Osa Glorian ryhmistä onkin jatkanut etätapaamisia maaliskuusta lähtien, ja osa on toiminut hybridinä yhdistämällä lähi- ja etäkokoontumisia.

Gloriassa aukeaa aina perjantaiaamupäivisin koko perheen monikulttuurinen ja toiminnallinen kohtaamispaikka Monimessi, joka 16.10. siirtyi myös virtuaalitapaamiseen. Perheet taaperoineen tulivat linkin kautta piipahtamaan tai olemaan mukana koko kaksituntisen. Lokakuu kuului muumeille, joten muumikirjoja oli haalittu läjäpäin eri kielillä. Mymmeli, englanniksi Mymble, sanoi: ”Minä en voi olla tanssimatta. Teidän pitäisi tehdä samoin!”

Aamu aloitettiinkin tanssituokiolla, ja sitten askarreltiin ja heilutettiin heijastimia. Luettiin ja laulettiin tuttuja lauluja monella kielellä tagalogista persiaan. Zoomaillaan taas!