Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Rekka syttyi tuleen Hirvaskankaan ABC:llä – syynä kuumentunut akseli

Justus Vento

Nelostietä etelästä pohjoiseen päin kulkenut ajoneuvoyhdistelmän kuljettaja huomasi tiistaiaamupäivänä rekan puoltavan ajaessa oikealle, ja päätti ajaa varmuuden vuoksi Hirvaskankaan ABC -huoltoaseman rekkaparkkiin.

Rekan oikeanpuoleinen eturengas oli kuumentunut tai jäänyt jumiin. Pysähdyksissä renkaan takana oleva akseli syttyi tuleen.

– Näissä syypäinä ovat useimmiten jumiin jäänyt ja sitä kautta kuumentunut jarru, tai laakeriston pettäminen. Emme ole varmoja, kummasta tässä oli kyse, mutta rasvainen akseli syttyi tuleen renkaan takana, paloesimies Samu Kemppi kertoo.

Hänen mukaansa kuljettajat olivat saaneet palon esisammutettua itse ennen pelastuslaitoken saapumista.

– Käsisammuttimet eivät riitä palavan akselin viilentämiseen, joten se jäi meille. Akseli oli vielä meidän saapuessamme yli 300-asteinen.

Kempin mukaan kuljettajat olivat ottaneet rekan kontit pois palokuorman pienentämiseksi, mutta palo ei lopulta aiheuttanut vaaraa.

– Liikenteessä näkee joka päivä näitä kuumentuneita akseleita ja jarruja. Vaaraa tilanne aiheuttaa vasta silloin, jos kuljettaja ei huomaa sitä. Sellaisissa tapauksissa rengas voi räjähtää, mikä voi tehdä pahaa jälkeä muille tienkäyttäjille.

Tässä tapauksessa näin ei onneksi käynyt.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut