Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

TS: Jyväskylän kuntapolitiikassa vaikuttanut Jaana Haapasalo vaatii 500 euron korvausta uimavalvojan aiheuttamasta "mielipahasta ja liikunnan ilon katoamisesta"

Valtuutettu kertoo vievänsä asian hallinto-oikeuteen.

Kuvan uimarit eivät liity tapaukseen. Sirpa Repo
Riikka Minkkinen

Riikka Minkkinen

Jyväskylän kuntapolitiikassa aiemmin vaikuttanut, nykyinen salolainen kaupunginvaltuutettu Jaana Haapasalo (sit) vaatii Turun Sanomien mukaan kaupungilta 500 euron korvausta uimahallin uinninvalvojan käytöksestä.

Haapasalo oli käymässä heinäkuussa Salon uimahallissa, jossa viereisellä radalla altaassa harjoitellut kilpauimari oli roiskaissut vettä Haapasalon päälle, jolloin hän oli antanut asiasta palautetta uimavalvojalle.

Keskustelussa valtuutetun ja valvojan välille oli tullut erimielisyyttä ja Haapasalolle aiheutui keskustelun sisällöstä ja uimavalvojan käytöksestä "mielipahaa ja liikunnan ilon katoamista". Valtuutetun, uimavalvojan ja tämän esimiehen näkymykset tapahtumista poikkeavat toisistaan.

Haapasalo vaati kaupungilta uimahallin käyntimaksun palauttamista ja 500 euron kärsimyskorvausta.

Salon sivistyspalvelujohtaja ja vapaa-aikalautakunta ovat hylänneet hakemuksen. Hylkäyksen peruste oli, että keskustelu tapahtui vasta liikuntasuorituksen jälkeen ja se, että korvausvaatimuksen mielipahasta ja liikunnan ilon katoamisesta katsottiin olevan lakiin perustumaton.

Haapasalo kertoi Turun Sanomille vievänsä asian hallinto-oikeuteen.

Jaana Haapasalo vuonna 2007. Sami Lettojärvi

Psykologi, oikeus- ja kriminaalipsykologian dosentti Jaana Haapasalo oli Jyväskylän kaupunginvaltuustossa 2000-luvun alkupuolella kaksi kautta vasemmistoliiton ja sittemmin sitoutumattomana kommunistien valtuustoryhmässä.

Haapasalo oli myös Keski-Suomen maakuntavaltuuston jäsen.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut