Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Aleksi Mehtonen ei halua nimetä lempiviinejään. Hän puhuu mieluummin lempialueista, kuten Burgundista. ”Siellä valmistetaan laadukkaita viinejä monesta muustakin rypäleestä kuin Pinot Noirista”, hän sanoo. Eemeli Sarka

Jyväskylän Pöllöwaarissa oppinsa saanut sommelier Aleksi Mehtonen, 34, pyörittää nyt Suomen kuuluisinta viinikellaria Helsingissä – tällaiset vinkit hän antaa viiniharrastajille

Anni Kettunen, Heli Koivuniemi

Olen onnenpekka, sanoo Aleksi Mehtonen, 34. Helsinkiläisen ravintola Savoyn pääsommelierina eli viinien tuntijana hän saa työskennellä yhdessä Suomen klassisimmista fine dining -ravintoloista ja hallita Suomen kuuluisinta viinikellaria.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja lue juttuja rajattomasti.

Tilaa tästä 2 kk vain 9,90 € / kk Tilaa 24 h 5 €

Digitilauksen sisältö

  • KSML.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi