Jyväskylän Pöllöwaarissa oppinsa saanut sommelier Aleksi Mehtonen, 34, pyörittää nyt Suomen kuuluisinta viinikellaria Helsingissä – tällaiset vinkit hän antaa viiniharrastajille

Aleksi Mehtonen ei halua nimetä lempiviinejään. Hän puhuu mieluummin lempialueista, kuten Burgundista. ”Siellä valmistetaan laadukkaita viinejä monesta muustakin rypäleestä kuin Pinot Noirista”, hän sanoo. Eemeli Sarka

Anni Kettunen, Heli Koivuniemi

Olen onnenpekka, sanoo Aleksi Mehtonen, 34. Helsinkiläisen ravintola Savoyn pääsommelierina eli viinien tuntijana hän saa työskennellä yhdessä Suomen klassisimmista fine dining -ravintoloista ja hallita Suomen kuuluisinta viinikellaria.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Keskisuomalainen digi 2 kk 10 € ja käytössäsi on verkon rajaton käyttöoikeus, päivän lehti -sovellus sekä uutissovellus mobiililaitteille.

Voit myös vaihtoehtoisesti tilata määräaikaisen 24 h digitilauksen.

Tilaa tästä 2 kk 10 € Tilaa 24 h 2 € Olen jo tilaaja