Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Panimo Hiisi avaa ravintolan Jyväskylän Lutakkoon

Panimo Hiisi avaa ensi viikolla ravintolan ja olutmyymälän Lutakkoon. Kuvassa hiisiläisistä Joonas Paananen (vas.) ja Joonas Hovi. Marko Kauko
Tuula Puranen

Tuula Puranen

Jyväskyläläinen paikallispanimo Hiisi avaa ravintolan ja olutmyymälän Lutakkoon ensi viikon perjantaina. Hiisi Taproom ja Bottleshop tulee kesällä lopettaneen ravintolan Nurkan paikalle.

Tarjolle tulee paikallisten pienpanimotuotteiden lisäksi muiden kotimaisten ja ulkomaisten pientuottajien juomia sekä "helposti lähestyttävää ja omintakeista ruokaa". Bottleshopista voi ostaa olutta ja oheistuotteita vallitsevien lakien puitteissa myös mukaan. Lounasta on luvassa joulukuun alusta lähtien, kun aukioloajat vakiintuvat keskiviikosta lauantaihin.

Hiisi avaa ravintolan intoa täynnä.

– Aika on toki jännittävä ravintolan avaamiselle, mutta toisaalta meillä on tässä huipputekijät mukana. Ravintolan avaamisella haluamme muistuttaa ihmisiä elämästä poikkeustilanteen jälkeen, ja toisaalta kantaa kortemme kekoon että tämä legendaarinen, punatiilinen kulttuurin pyhättö toimii Jyväskylässä jatkossakin vireänä, kertoo toimitusjohtaja Mikko Mäkelä.

Henkilökuntaan on palkattu kokeneita työntekijöitä.

– Iloksemme saimme mukaan äärimmäisen osaavat kaverit, jotka ovat meille jo entuudestaan tuttuja. Osaaminen on kovalla tasolla, ja "huru" on vahva.

Hiisi Taproom toimii tiiviissä yhteydessä Tanssisali Lutakon kanssa niin henkisesti kuin fyysisestikin. Tilasta toiseen voi siirtyä sisäkäytävää pitkin.

– Tarkoitus on olla auki aina keikkailtoina ja tarjota paikka tankkaukselle keikkailun lomassa. Meillekin tulee pieni esiintymislava, Mäkelä sanoo.

Ruokalistat julkaistaan soft launchin yhteydessä perjantaina 27.11., samoin kuin ensimmäiset tarjolla olevat panimotuotteet. Suuremmin avajaisia vietetään kuitenkin vasta keväällä 2021, jolloin ravintola avaa myös terassin.

– ​Siitä tulee maukas kesä! Keväällä avaamme terassin ja oluet pysyvät helteelläkin priimakunnossa ravintolamme kokonaan viilennetyn juomavaraston voimin. Lutakossa on nyt kotimme, ja tästä tulee uniikki ravintola ihan koko Suomenkin mittapuulla, Mäkelä iloitsee.

Ravintolaan tulee 80 asiakaspaikkaa. Siellä on mahdollista järjestää myös erilaisia yksityistilaisuuksia kuten tastingeja, olut- ja ruokamenuja yhdisteleviä illallisia, sekä muita tapahtumia.

Hiisi Taproom ja Bottleshop tulee kesällä lopettaneen ravintolan Nurkan paikalle. Marko Kauko

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut