Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Meidän juttu: Opiskelijat tutustuivat järjestömaailmaan, tällä kertaa virtuaalisesti

Sari Naappi

Kansalaistoiminnankeskus Matarassa on järjestetty kahdeksan vuoden ajan opiskelijoille Matka halki Mataran – suunnistus järjestöjen maailmaan -tilaisuus. Siellä opiskelijat saavat rautaisannoksen perustietoa järjestömaailmasta sekä mahdollisuuksia tulla mukaan muun muassa vapaaehtoistoimintaan, löytää harjoittelupaikka tai mahdollinen aihe lopputyöhön.

Tänä poikkeusvuonna 9. tapahtuma järjestettiin virtuaalisesti Zoomissa. Tapahtumaan osallistui 200 opiskelijaa, järjestökentältä ja vapaaehtoistoiminnasta tilaisuudessa oli kertomassa omasta toiminnastaan 18 yhteisöä.

Opiskelijat antoivat tilaisuuden jälkeen palautetta, että tapahtuma oli hyödyllinen ja heille tuli uutta tietoa järjestöistä. Osa myös ilmoitti, että voisi tulevaisuudessa työskennellä järjestössä.

Matka halki Mataran -tapahtuman järjestävät Kansalaistoiminnankeskus Matara, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuen Järjestöpalvelut, Humak, Gradia, Jyväskylän yliopiston Työelämäpalvelut ja JAMK.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut