Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Meidän juttu: Tekniikkakin toimi loistavasti Meet and Code Autumn Holiday -etätapahtumassa

Anni Tuikkanen

Jyvässeudun ja Uuraisten 4H-yhdistykset järjestivät syyslomaviikolla etätapahtuman Meet and Code Autumn Holiday. Tapahtumassa osallistujat oppivat käyttämään Javascriptiä. Tavoitteena oli kehittää lasten ja nuorten käsityksiä ohjelmoinnista ja herättää kiinnostusta ohjelmointia kohtaan, verkostoitua sekä kohdata muita samasta asiasta kiinnostuneita.

Tapahtumaan osallistui yhteensä 13 nuorta. Tapahtuma järjestettiin Discord-alustalla, joka taipui hyvin tapahtumaan, jossa pystyttiin kommunikoimaan puhuen ja viestein. Osallistujat pitivät tapahtumassa eniten sen sisällöstä, vierailevasta luennoitsijasta Matti Keskiniemestä (Pinja) ja osallistavista menetelmistä. Chatti kävi aktiivisena ja kaikkien fiilis oli rento.

Järjestäjien mielestä Meet and Code oli loistavaa non-formaalia oppimista sekä matalan kynnyksen tekemistä. Tekniikkakin toimi loistavasti! Osallistujat saivat tapahtumasta omat Micro:bit kontrollerit. Tapahtumaa tuki TechSoup Suomi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut