Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

IL: "Liikunnan ilon" menettänyt Jaana Haapasalo hyväksyi saamansa tarjouksen – saa miljonääriltä 500 euron korvauksen uimahallissa kokemastaan kohtelusta

Arkistokuva ei liity tapaukseen. Risto Aalto
Anna Kivinen

Anna Kivinen

Psykologi Jaana Haapasalo synnytti viime viikolla valtakunnallisen kohun vaatimalla Salon kaupungilta 500 euron korvauksia Salon uimahallissa sattuneesta välikohtauksesta. Haapasalo on nykyisin kaupunginvaltuutettu Salossa.

Haapasalo tunnetaan hyvin myös Jyväskylässä, sillä hän oli Jyväskylän kaupunginvaltuustossa 2000-luvun alkupuolella kaksi kautta.

Tapahtumat saivat alkunsa Salossa heinäkuun puolivälissä, kun Jaana Haapasalo asioi paikallisessa uimahallissa, ja sai viereistä rataa uineen perhosuimarin roiskeet päällensä. Haapasalo huomautti asiasta sai sen jälkeen uimahallissa mielestään epäasiallista kohtelua uimavalvojalta.

Jaana Haapasalo vuonna 2007. Sami Lettojärvi

Tapauksen vuoksi Haapasalo vaati Salon kaupungilta 6,50 euron käyntimaksun palauttamista sekä 500 euron korvausta ”mielipahasta ja liikunnan ilon menettämisestä”. Koska kaupunki ei taipunut Haapasalon korvausvaatimuksiin, tämä aikoi viedä asian hallinto-oikeuteen.

TS: Jyväskylän kuntapolitiikassa vaikuttanut Jaana Haapasalo vaatii 500 euron korvausta uimavalvojan aiheuttamasta "mielipahasta ja liikunnan ilon katoamisesta"

Asia sai uuden käänteen, kun 13. marraskuuta alppioppaina työskentelevät Jenni Laine ja Sari Haywood tarjoutuivat Iltalehden mukaan maksamaan uimahallissa mielensä pahoittaneelle Haapasalolle 500 euron kärsimyskorvauksen. Haapasalo ei ottanut rahoja vastaan, koska korvaus kuuluu Haapasalon mukaan kaupungille, ei normaalituloisille yksityishenkiöille. Tuolloin Haapasalo lisäsi, että olisi voinut hyväksyä tarjouksen, jos se olisi tullut "joltain miljonääriltä"

Tällainen miljonäärin tekemä tarjous tuli eteen keskiviikkona 18. marraskuuta Iltalehden Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa. Ohjelmassa erikoistoimittaja Susanne Päivärinta kertoi Haapasalolle, että monimiljonääri on tarjoutunut maksamaan korvaukseksi mielipahasta 500 euroa.

– Mulla on sulle nyt kirjekuori kädessä. Monimiljönääri Kim Väisänen tarjoaa sinulle 500 euroa, koska hän haluaa säästää yhteiskunnan varoja tuhansilla euroilla. Tartutko tähän? kysyi Päivärinta.

Haapasalo vastasi näin:

– Jos hän on vilpittömin mielin liikkeellä ja haluaa mun tililleni sen 500 euroa pistää, ja hänelle se ei ole suuri menetys, niin mikäpäs siinä sitten, jos sillä säästetään se hallinto-oikeusvalitus ja viranhaltijoiden työpanosta. Jos monimiljönääri haluaa tällaisen eleen tehdä, en voi sitä häneltä kieltääkään. Tämä on nopeampi tapa saada asiasta korvaus, vastasi Haapasalo.

Kim Väisänen maksoi Jaana Haapasalolle 500 euron korvauksen. Riikka Hurri

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut