Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kyllön sairaalassa koronatapaus – palliatiivisen hoidon osasto asetettiin karanteeniin

Kyllön terveyskeskussairaalan osasto 5 on palliatiivisen hoidon osasto. Marko Kauko

Esa Koski

Jyväskylän Kaupunginsairaalan (ent. terveyskeskussairaalan) osasto viidellä Kyllössä on ilmennyt koronatartunta, jonka johdosta osasto on asetettu karanteeniin, tiedottaa Jyväskylän kaupunki.

Tartunnanjäljityksen perusteella 15 potilasta on altistunut virukselle. Tartuttavuusaika on ollut 18.–20.11. Osaston karanteeni kestää tämän hetken tietojen perusteella 30.11. saakka. Osastolla on 30 sairaansijaa.

Kaupunginsairaalan osasto 5 on palliatiivisen hoidon osasto. Palliatiivisella hoidolla tarkoitetaan parantumatonta, etenevää sairautta sairastavan potilaan ja hänen läheistensä aktiivista kokonaisvaltaista hoitoa.

Karanteenin aikana osastolla sallitaan ainoastaan saattohoitopotilaiden lähimpien omaisten vierailut. Vierailut tulee sopia etukäteen. Muita vierailuja osastolla ei tällä hetkellä sallita.

Kaikille koronalle altistuneille potilaille tehdään koronatesti viikonlopun aikana. Myös osastolla ennen kotiutumistaan altistuneisiin potilaisiin ollaan yhteydessä viikonlopun aikana henkilökohtaisesti. Henkilökunta on käyttänyt suojaimia ohjeiden mukaan, eikä karanteeni koske heitä.

Potilaiden hoito osastolla jatkuu karanteenista huolimatta muutoin normaalisti, mutta osastolle ei oteta uusia potilaita.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut