Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Levyarvio: Teatraalista laulelmapoppia

Simberg Co.

Toinen todellisuus

Gömmel

3/5

Laulaja, säveltäjä ja kosketinsoittaja Essi Simberg on syntynyt Virossa ja asettunut Pohjanmaalle. Simbergin esikoisalbumi Ensimmäinen kohtaaminen ilmestyi 2016, ja nyt posti kiikutti Toisen todellisuuden.

Simbergin musiikkia voisi luonnehtia teatterimusiikin elementtejä sisältäväksi laulelmapopiksi. Perusradioiskelmästä jatketaan usein askeleen verran nurkan taakse tuntemattomaan.

Simberg tulkitsee sävellyksensä teatraalisesti mutristellen, hieman kuin seuraisi persoonallista monologiesitystä. Maritta Kuulan laulutyyli tulee paikoin mieleen.

Sanoituksia ovat kirjoittaneet muut henkilöt, muun muassa taustakokoonpanon tunnetuin jäsen, Elonkerjuun kitaristi Simo Ralli, joka on osallistunut myös albumin tuotantotyöhön.

Rallin sanoittama Taistelun tango on levyn ottavimpia, Sir Elwoodin hiljaiset värit mieleentuova laulu. Niin ikään Rallin Pohjolan tuuli on vahva. Tarina lapsensa kuolleena lumihangesta löytävästä vanhemmasta näyttää puukkojunkkariuhon kääntöpuolen, sopisi Timo Rautiaisenkin ohjelmistoon ja on yksi uusi lisälehti Murheellisten laulujen maan laulukirjaan.