Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Meidän juttu: 20-vuotias maaseudun kehittäjä suuntaa tulevaisuuteen

Jenni Tiainen

JyväsRiihen 20 toimintavuoden aikana on toteutettu satoja hankkeita, investoitu miljoonia ja tehty kymmeniä tuhansia talkootunteja. Yritykset ovat kasvattaneet liiketoimintaansa ja vahvistaneet paikallisia palveluita. Kokoontumis- ja harrastepaikkoja on rakennettu. Verkostot ja osaaminen ovat kasvaneet, ja on luotu yhteistyökuvioita Suomessa ja kansainvälisesti.

– Ilman aktiivisia asukkaita ei olisi menestyksekästä Leader-työtä, muistuttaa yhdistyksen toiminnanjohtaja Leena Karjalainen.

Monipaikkaistumisen myötä kiinnostus maaseutua kohtaan on lisääntynyt. Yhdistyksen puheenjohtaja Niku Latva-Pukkilan mukaan kaupungin läheisestä maaseudusta koostuva JyväsRiihen toiminta-alue näyttäytyy tulevaisuudessa vetovoimaisena.

JyväsRiihi innostaa yrittäjiä ja yhteisöjä alueensa kehittämiseen myöntämällä Leader-rahoitusta ideoiden toteuttamiseen. Toiminta-alueeseen kuuluvat Laukaa, Muurame, Uurainen ja Jyväskylä.

Kuvassa JyväsRiihen tiedottaja Virpi Heikkinen, toiminnanjohtaja Leena Karjalainen, puheenjohtaja Niku Latva-Pukkila ja hankeneuvoja Jenni Tiainen.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut