Viisi vanhusten päiväkeskusta sulkee ovensa – Jyväskylä säästää sulkemisella 900 000 euroa vuodessa

Asiaa käsitellään Jyväskylän sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksessa torstaina. Saara Karttunen

Katri Nieminen

Jyväskylän kaupunginvaltuusto hyväksyi viiden vanhusten päiväkeskuksen lakkautuksen. Kaupunki lakkauttaa Huhtasuon, Kypärämäen, Tikkakosken, Säynätsalon ja Keljon hyvinvointikeskukset.

Sen sijaan Piippurannan Klubi ja Kylätupa siirtyvät sivistyksen toimialalle. Tavoitteena on, että hyvinvointikeskustoiminnan kehittäminen keskittyy jatkossa kulttuuri ja osallisuuden palvelualueelle.

Kuntouttava päivätoiminta keskittyy taas jäljelle jäävään viiteen päiväkeskukseen, jotka ovat: Luhtinen, Vaajakoski, Keltinmäki, Kortepohja ja Korpilahti.

Lakkautuksella saavutetaan ikääntyneiden palveluissa 900 000 euron säästö vuositasolla. Arvioitu säästö muodostuu pääasiassa vuokramenoista. Säästöä syntyy myös henkilöstökustannuksista, ruokapalveluista sekä kuljetuksista.

Toiminnan henkilöstömäärä on 39 henkilötyövuotta. Muutoksen myötä kuntouttavassa päivätoiminnassa on työntekijäresurssi on jatkossa 25 henkilötyövuotta. Viisi työntekijää siirtyy ikääntyneiden palveluiden muihin avoimiin tehtäviin. Neljä siirtyy sosiaali- ja terveyspalveluiden toimialalta sivistyksen toimialalle.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut