Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Useita nuorisotiloja sulkemisuhan alla Jyväskylässä – tavoitteena 200 000 euron säästöt

Jyväskylän ensi vuoden talousarvioon on sisäänkirjattu 200 000 euron säästövaade nuorisopalveluista. Säästöjen kohdentamista pohditaan keskiviikkona sivistyslautakunnan iltakoulussa.

Nuorisopäällikkö Katariina Soanjärvi kertoo, että vaihtoehtoina on ollut esillä muun muassa neljän nuorisotyöntekijän tehtävän täyttämättä jättäminen sekä useista nuorisotiloista luopuminen.

– Jos säästötavoite on näin kova, joudumme sulkemaan nuorisotiloja sekä jättämään täyttämättä neljän henkilötyövuoden edestä tehtäviä, Soanjärvi kertoo.

Vaihtoehtoina ovat Soanjärven mukaan olleet esillä Korpilahden Nuorisoverstaasta ja Jyväskylän keskustassa Forumissa sijaitsevasta nuorten kohtaamispaikka Bostarista luopuminen sekä näiden lisäksi vielä yhdestä nuorisotilasta luopuminen joko Tikkakoskella, Huhtasuolla tai Vaajakoskella.

Legendaarisen Nuorisoverstaan pelastamiseksi kansanliike Korpilahdella – jo sadat allekirjoittaneet adressin: "Toivon, että päättäjät ymmärtäisivät arvon"

– Jos henkilöstö vähenee, emme pysty tuottamaan toimintaa turvallisesti, siksi tiloja on pakko pistää myös kiinni.

Lopullisesti säästötoimista päättää sivistyslautakunta kokouksessaan joulukuussa. Korpilahden nuorisoverstaan puolesta on lähtenyt liikkeelle nimienkeräysadressi.