Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyttäjä hakee lisäaikaa Pekka Katajan murhayrityksen tutkinnalle – kiinniottoja tehty uusiin rikosepäilyihin?

Syyttäjä hakee lisäaikaa Pekka Katajan murhan yrityksen tutkinnalle.

Keski-Suomen käräjäoikeus on aiemmalla päätöksellään määrännyt, että syyte jutussa on nostettava vajaan viikon kuluttua, tiistaihin 1. joulukuuta mennessä. Tutkinnanjohtajan, keskusrikospoliisin rikoskomisario Jussi Luodon mukaan esitutkinta on edelleen kesken.

– Syytteen nostamisen määräajan pidentämisen hakeminen tulee ajankohtaiseksi ensi viikolla, Luoto vahvisti Keskisuomalaiselle keskiviikkona.

Luoto arvioi, että lisäaikaa tullaan hakemaan noin kaksi kuukautta.

Tällä hetkellä murhan yrityksestä vangittuna on todennäköisin syin rikoksesta epäiltynä Jyväskylän kaupunginvaltuutettu Teemu Torssonen, 39, sekä 41-vuotias eteläsuomalaismies, joka kuuluu tiettävästi Torssosen poliittiseen tukiryhmään. Torssonen on ollut vangittuna syyskuun 6. päivästä ja toinen epäilty 22. lokakuuta lähtien. Kolmas vangittuna ollut jyväskyläläismies vapautettiin tutkintavankeudesta ja murhayritykseen liittyvistä rikosepäilyistä lokakuussa.

Luodon mukaan murhan yritykseen liittyen poliisi ei ole tehnyt uusia kiinniottoja. Onko esitutkintaan sitten tullut muita rikosnimikkeitä ja onko niihin liittyen tehty kiinniottoja?

– Tuohon en voi tällä hetkellä ottaa kantaa, Luoto totesi.

Poliisi teki kotietsinnän helsinkiläispoliisin kesämökille Keuruulla – Tutkinnassa paljastui ylikonstaapelin yhteys äärioikeistoon

Luoto toisti jo aiemmin julkisuuteen kertomansa poliisin käsityksen siitä, että edelleen tekoon liittyviä henkilöitä tai henkilö on tavoittamatta.

Keski-Suomen perussuomalaisten vaalipäällikkö, kansanedustaja Jouni Kotiahon (ps.) eduskunta-avustaja Pekka Kataja joutui epäillyn murhan yrityksen uhriksi kotonaan Jämsänkoskella 17. heinäkuuta. Kataja on kertonut, että kaksi miestä tunkeutui hänen asuntoonsa ja häntä lyötiin useita kertoja päähän vasaralla tai vasaran kaltaisella esineellä.