Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Meidän juttu: Toisto on hyvä ja tehokas tapa oppia arkisuomen alkeita

Johanna Marttinen

Monikulttuurikeskus Gloriassa toimii monta suomen kielen ryhmää viikoittain. Koronatilanteen takia osa ABC-ryhmistä ja tiistain Toisto-ryhmä kokoontuvat toistaiseksi etäyhteyksin virtuaalihuoneissa.

Uusi oppija voi aina tulla mukaan opettelemaan alkeita tai lisää suomea. Oppiminen voi olla esimerkiksi keskustelua yhdessä.

Uusi Toisto-menetelmää käyttävä lähiryhmä kokoontuu torstaisin paikan päällä kaksi tuntia kerrallaan. Osanottajamäärä on rajattu ja oppijat sijoitetaan istumaan turvavälein maskit kasvoillaan.

Toisto on tehokas ja turvallinen tapa oppia arkisuomen alkeet, ja se sopii kaikenlaisille ryhmille akateemisista opiskelijoista luku- ja kirjoitustaidottomiin.

Tärkeää on kuunnella ja toistaa. Ryhmä toimii vapaaehtoisten kielioppaiden avulla. Toistoon tuleva oppija voi olla aivan ummikko suomen kielessä, mutta sanoja tunnustelemalla ja toistamalla ne tarttuvat pikkuhiljaa päähän. Kieli on avain osallisuuteen, vain muutama sana riittää.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut