Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meidän juttu | Toisto on hyvä ja tehokas tapa oppia arkisuomen alkeita

Monikulttuurikeskus Gloriassa toimii monta suomen kielen ryhmää viikoittain. Koronatilanteen takia osa ABC-ryhmistä ja tiistain Toisto-ryhmä kokoontuvat toistaiseksi etäyhteyksin virtuaalihuoneissa.

Uusi oppija voi aina tulla mukaan opettelemaan alkeita tai lisää suomea. Oppiminen voi olla esimerkiksi keskustelua yhdessä.

Uusi Toisto-menetelmää käyttävä lähiryhmä kokoontuu torstaisin paikan päällä kaksi tuntia kerrallaan. Osanottajamäärä on rajattu ja oppijat sijoitetaan istumaan turvavälein maskit kasvoillaan.

Toisto on tehokas ja turvallinen tapa oppia arkisuomen alkeet, ja se sopii kaikenlaisille ryhmille akateemisista opiskelijoista luku- ja kirjoitustaidottomiin.

Tärkeää on kuunnella ja toistaa. Ryhmä toimii vapaaehtoisten kielioppaiden avulla. Toistoon tuleva oppija voi olla aivan ummikko suomen kielessä, mutta sanoja tunnustelemalla ja toistamalla ne tarttuvat pikkuhiljaa päähän. Kieli on avain osallisuuteen, vain muutama sana riittää.