Vastuulääkäri kertoo, miksi Jyväskylän koronatilanne on huolestuttavampi kuin aiemmin – tartunnat levinneet myös jääkiekko- ja futsal-porukoihin

Jyväskylän tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä. Marko Kauko

Katri Nieminen

Jyväskylän tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä pitää Jyväskylän koronavirusepidemiatilannetta nyt selvästi huonompana kuin syyskuussa, vaikka tuolloin tartuntoja oli enemmän.

– Tilanne on nyt selvästi pahempi kuin silloin, koska tuolloin tartunnat pystyttiin paikallistamaan yksittäiseen lähteeseen, nyt tartunnan lähteitä on selvästi enemmän, arviolta noin 5–10, Käsmä kertoo.

Tilanne tarkoittaa Käsmän mukaan sitä, että riski saada koronavirustartunta on selvästi korkeampi kuin aiemmin, vaikka tartunnan lähteet ovat Jyväskylässä jälleen saatu haltuun hämmästyttävän hyvin, jopa yli 87-prosenttisesti.

Koronatartunnat leviävät Jyväskylässä tällä hetkellä nuorten ja nuorten aikuisten parissa sekä toisaalta myös Kyllön osasto viidellä ja Uuraisilla olevassa palvelukeskus Kuukankodissa Ruskolan osastolla.

Käsmä kertoo, että nuorten tartunnat ovat levinneet myös harrastusporukoihin.

– Esimerkiksi jääkiekko- ja futsal-porukoissa on havaittu tartuntoja, Käsmä kertoo.

Koronatartuntoja on THL:n mukaan todettu Jyväskylässä keskiviikkona kuusi.

Merkittävää on myös positiivisten näytteiden osuuden kasvaminen. Jyväskylässä positiivisten näytteiden osuus kaikista näytteistä on noussut jo 1,8 prosenttiin, kun epidemian kiihtymisvaiheen yksi kriteeri ja raja-arvo on yli yksi prosenttia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut