Jyväskyläläisessä Keltinmäen päiväkodissa yhteensä 13 lasta ja työntekijää karanteeniin mahdollisen korona-altistumisen takia

Keltinmäen päiväkodissa osa lapsista ja työntekijöistä on altistunut koronavirukselle. Arkistokuva ei liity tapaukseen. Matti Salmi

Anna Kivinen

Jyväskyläläisestä Keltinmäen päiväkodista on yhteensä 13 lasta ja henkilökunnan jäsentä määrätty keskiviikkona karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Mahdollinen altistuminen on tapahtunut 18.–19. marraskuuta.

Karanteeni jatkuu 29.11 eli tämän viikon sunnuntaihin saakka. Karanteeni ei koske koko päiväkotia, vaan ainoastaan niitä lapsia ja henkilökunnan jäseniä, jotka ovat olleet terveydenhuoltoviranomaisen arvion mukaan mahdollisen altistumisen piirissä. 

Terveydenhuollosta on saatu kaikki mahdollisesti altistuneiden lasten huoltajat kiinni ja ohjeistettu karanteenista. Kaikki mahdollisesti altistuneet lapset ohjataan myös koronatestiin.

Muut kuin karanteeniin määrätyt lapset ja päiväkodin henkilökunta voivat tulla päiväkotiin torstaina 26.11. normaalisti.

Terveydenhuolto on antanut karanteeniin jääville perheille ohjeet siitä, miten ja missä tilanteissa voi olla yhteydessä terveyspalveluihin, jos oireita ilmenee. Jos henkilö pysyy karanteeniajan terveenä, karanteeni kestää kymmenen päivää viimeisestä mahdollisesta altistumisajankohdasta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut