Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Hyvä teko palkittiin ikävästi, kun ulosajopaikalle apua tarjoamaan pysähtynyt nainen joutui rikoksen uhriksi Jyväskylässä – nyt paha sai palkkansa

Kuvituskuva. Kuvan nainen ei liity tapaukseen. Toni Forssell

Heli Paananen

Ulosajopaikalle apua tarjoamaan pysähtynyt nainen joutui rikoksen uhriksi Jyväskylän Keljonkankaalla viime helmikuussa. 1940-luvulla syntynyt nainen havaitsi tieltä ulosajaneen auton ja pysähtyi auttamaan.

Paikalla ollut mieskaksikko pyysi naiselta hinausapua. Nainen totesi, ettei hän osaa hinata, mutta tarjosi ystävällisesti omaa autoaan käytettäväksi hinauksessa. Nainen ennätti jo antaa miehille autonsa avaimet, mutta tilanne päättyi toisen sivullisen paikalle tuloon, sillä tämä totesi, ettei hinaaminen naisen autolla onnistu.

Myöhemmin nainen huomasi, että hänen autossaan apukuljettajan penkillä olleesta laukusta oli varastettu puhelin ja lompakko. Nainen sulki pankkikorttinsa, mutta sillä oli jo ehditty tekemään ostoksia.

Poliisi ei onnistunut selvittämään toisen miehen henkilöllisyyttä, mutta kiinni jäi vuonna 1979 syntynyt jyväskyläläismies.

Keski-Suomen käräjäoikeudessa mies sai nyt tuomion tapaukseen liittyen varkaudesta ja maksuvälinepetoksesta, sekä aiemmasta pahoinpitelystä, lievästä ampuma-aserikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Mies tuomittiin 120 päiväsakkoon, josta maksettavaksi tuli 720 euroa.

Apua tarjonneelle naiselle mies velvoitettiin korvamaan aiheuttamistaan vahingoista liki 550 euroa ja pahoinpitelemälleen miehelle runsaat 1 200 euroa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut