Koronatilanne uhkaa karata käsistä Jyväskylässä, perjantaina pohditaan muun muassa harrastustoiminnan rajoituksia – "Otamme Uudenmaan tautitilanteen kiinni parissa viikossa"

Yhä useamman tartunnan alkuperä jää epäselväksi Jyväskylässä. Timo Mustalampi
Rai Suihkonen

Rai Suihkonen

Koronatilanne heikkenee yhä Jyväskylässä. Kaupungissa on todettu jo 55 tartuntaa tällä viikolla torstaihin kello 14 mennessä. Koko viime viikolla tartuntoja oli 48.

Huolestuttavaksi koronatilanteen tekee myös se, että tartuntoja on nyt useammassa ketjussa. Lisäksi yhä useamman tartunnan alkuperä jää epäselväksi.

Tartuntoja on eniten tällä hetkellä 16–25-vuotiailla. Tartuntataudeista vastaavan lääkärin Ilkka Käsmän mukaan Jyväskylässä on käsillä nyt selvästi heikoin tilanne koko koronatilanteen alkamisen jälkeen.

– Tartuntamäärä tulee tällä viikolla nousemaan lähelle sataa ja tartuntojen ilmaantuvuusluku nousee heittämällä. Jos sama malli jatkuu, tulemme ottamaan Uudenmaan tautitilanteen kiinni parissa viikossa, ja täysi tilanne alkaa olla päällä joulun aikaan, Käsmä toteaa tiedotteessa.

Vakavasta tilanteesta johtuen kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä pitää perjantaina ylimääräisen kokouksen.

Siinä arvioidaan nykysuositusten ja -rajoitusten riittävyys sekä pohditaan, otetaanko Jyväskylässä käyttöön uusia suosituksia koskien muun muassa kokoontumisia ja mahdollisesti harrastustoimintaa.

– Olemme seuranneet nyt tarkasti sosiaali- ja terveysministeriön ohjeistusta ja arvioitavana on, miten pysäytämme tartuntojen leviämisen. Tilanne on erittäin vakava ja teemme nyt kaikkemme, että ennalta ehkäisevillä toimilla voidaan tartuntojen leviämiselle laittaa stoppi, kaupunginjohtaja Timo Koivisto toteaa tiedotteessa.

Hän vetoaa jokaiseen jyväskyläläiseen nykyisten suositusten noudattamiseksi.

– Meillä on ollut kaksi kertaa aiemminkin tilanne lähellä karata käsistä ja ne on saatu kiinni muun muassa noudattamalla maskisuositusta sekä kokoontumisia rajoittamalla. Nyt vetoankin jokaiseen jyväskyläläiseen, että pysähdymme miettimään, mitkä menot ovat välttämättömiä. Noudattakaa myös ohjeita turvaväleistä, maskeista ja käsihygieniasta. Yhteispeli ratkaisee ja jos suunta käännetään, voidaan joulua viettää kohtuullisen rauhallisin mielin, Koivisto tiivistää.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut